Hlavní obsah

Remíza je pro nás ztráta, posteskl si po zápase v Brně ostravský Krmenčík

Brno
Aktualizováno

V záchranářské bitvě se diváci gólů nedočkali. Ostravští fotbalisté si nebyli jistí, zda mají být s remízou na hřišti svého odvěkého rivala v Brně spokojeni. Vždyť po ní klesli na samé dno prvoligové tabulky.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Záložník Zbrojovky Pavel Zavadil (vpravo) a obránce Baníku Jan Baránek.

Článek

„Bod zvenku se samozřejmě počítá, ale v naší situaci považuji plichtu za ztrátu. I vzhledem k průběhu utkání jsme asi měli vyhrát. Byli jsme aktivnější a ke gólu jsme měli blíž," přemítal záložník Baníku Michal Krmenčík.

Domníval se, že jeho tým mohl za zákrok na něj zahrávat pokutový kop. „Obešel jsem obránce Pernicu a poté jsem si to namířil mezi dva protihráče. Jeden z nich mě fauloval, bylo to i slyšet, jak mě štrejchl. Myslím, že sudí měl pískat," tvrdil.

Ostravský trenér František Komňacký však hledal chyby pouze ve vlastních řadách. „To, že jsme nedali gól, je jenom v nás. V několika šancích jsme neměli v koncovce dost přehledu a rozhodnosti. V závěru jsme mohli přijít i o remízu, ale to už by bylo hodně nespravedlivé," narážel na obrovský závar v šestnáctce Baníku. „I tak jsme na tom pořád zle a čeká nás ještě nejedna bezesná noc," očekával Komňacký.

Ostravané mohli odjíždět domů v mnohem lepší náladě, kdyby stoper Jan Baránek mířil na začátku utkání po rohu místo do tyče do sítě. „Zápas by se asi vyvíjel jinak, nemáme bohužel na jaře štěstí. Teď musíme v sobotu zabojovat proti Spartě," vyhlížel už duel s lídrem soutěže.

Reklama

Související témata: