Hlavní obsah

Výhra nad Olomoucí je potřebnou vzpruhou, tvrdí jablonecký gólman Valeš

Josef PešoutSport.czPrávo

Fotbalový gólman Roman Valeš je momentálně brankářskou jedničkou Baumitu Jablonec. Odchytal poslední tři ligové zápasy, v nichž Severočeši dosáhli rozdílných výsledků. Byl postupně u vítězství nad Ostravou 1:0, u debaklu od Znojma 0:4 na brněnské půdě a přispěl i k nedělní výhře nad Olomoucí 2:1. „Jsem rád za šanci, jakou na jaře dostávám,“ svěřil se Valeš pro Sport.cz.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Jablonecký brankář Roman Valeš.

Článek

Byť nastoupil v šesti z minulých sedmi kol a od počátku března chytá pravidelně, svou pozici nepřeceňuje. „Vážím si pevnějšího místa v brance, než jsem měl třeba předtím. Ale po pár zápasech není důvod k uspokojení. Jen doufám, že ve sbírání startů budu pokračovat a moje prvoligová bilance bude přibývat. Záleží jen na mých výkonech a záměrech trenéra. Motivace mi nechybí," svěřil se Valeš.

Jak bylo těžké probrat se z lekce od Znojma? „Stalo se. Dostali jsme čtyři góly a prohráli. Ale člověk to musí hodit za hlavu a začít znovu. Věděli jsme, že proti Olomouci přijde nový zápas. A snad jsme ho zvládli," říkal brankář po výhře nad Sigmou.

Jablonečtí ztratili proti Olomouci nedlouho před koncem vedení 1:0, ale v devadesáté minutě za stavu 1:1 strhl vítězství na jejich stranu Loučka proměněnou penaltou. „Mrzelo mě, že před vyrovnávacím gólem soupeře jsme asi špatně vyběhli. Objevil se tam protihráč sám a srovnal. Věřit ve vítězství se ale musí vždycky, což se nám vyplatilo a potvrdilo. Naštěstí přišla úspěšná penalta a urvali jsme tři body," vykládal Valeš. Výsledku si nesmírně cenil. „Moc jsme potřebovali vzpruhu. Chceme pořád vyhrávat a prezentovat se fotbalovým stylem, jaký máme nastavený," přesvědčoval brankář.

Už v pátek čeká na jablonecké fotbalisty souboj o body v sousedním Liberci. „Samozřejmě se ne derby těšíme. Je to pokaždé speciální utkání a oba soupeři ani jejich fanoušci nehledí na to, kdo je momentálně lépe postavený v tabulce. Pokud nastoupím, nebude to moje první derby, takže bych chtěl případně zúročit zkušenosti z těch předešlých zápasů s Libercem," dodal Valeš před severočeským šlágrem kola.

Reklama

Související témata: