Hlavní obsah

Jedna klidná akce a Jarolímův tým slavil. Středočeši pod novým trenérem ještě neprohráli

Mladá Boleslav

Defenzivní záložník Jasmin Ščuk zajistil fotbalistům Mladé Boleslavi druhé jarní vítězství v pondělní nervózní bitvě s pražskou Duklou. Tříbodový zisk slavili Středočeši po hodně lopotném výkonu, v němž byla nouze o kombinační hru. Cíl však i díky vydařeným střídáním splnili a dotáhli se těsně za třetí Teplice.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský záložník Jasmin Ščuk slaví se spoluhráči výhru nad pražskou Duklou.

Článek

Ščuk patří k oporám Středočechů. Do všech zápasů nastoupil v základní sestavě a vstřelil v průběhu sezóny už sedm gólů. Od zimního příchodu trenéra Karla Jarolíma se však gólově prosadil poprvé. „Psychicky šlo o nesmírně náročný zápas. Nechtěli jsme ztratit kontakt s Teplicemi. Těší mě, že jsem zajistil výhru, ale já měl hodně snadnou pozici. Kluci akci skvěle připravili," promítal si v hlavě rozhodující okamžik bitvy s Duklou rodák z Bosny a Hercegoviny.

Po výjimečné kombinaci si naběhl z hloubi bole k zadní tyči a skluzem poslal do sítě centr Šultese. „Už na podzim před mým příchodem dokazoval, jak je platným hráčem. V prvních třech duelech pod mým vedením nebyl tak aktivní, proto jsem mu před zápasem s Duklou zdůrazňoval, aby se do podobných situací dostával častěji. Snažil jsem se mu promluvit do duše, aby vyjížděl z druhé vlny. A vyplatilo se. On má pro podobné situace cit, navíc nešetří krokem," chválil třiadvacetiletého defenzivního záložníka trenér Jarolím.

Jarolím: Dukla jenom bránila

Jeho týmu se přitom dlouhé minuty hra nedařila podle představ. „Vstoupili jsme do zápasu celkem slušně. Na Dukle bylo vidět, že se poučila z předchozích dvou nezdarů. Více se zaměřila na defenzívu. Spoléhala na rychlý protiútok, čekala na naši chybu. V úvodu jsme se snažili kombinovat, ale pak jsme od toho upustili. V první půli bylo ve hře na můj vkus mnoho zpětných přihrávek, nebyli jsme moc ve hře," mračil se trenér Jarolím, když si promítal průběh zápasu.

„Dukla se ale vůbec nedostala do hry. Jenom bránila. Nám však chyběl důraz před její brankou. Jde o soupeře, který je v kontaktu se špičkou. Někdy v podobných zápasech moc šancí není. Myslím, že s výjimkou patnácti minut ve středu druhé půle jsme byli lepší a zaslouženě vyhráli," přemítal kapitán Středočechů a trenérův syn David Jarolím.

Střídání klíčem k úspěchu

Jeho otec postupně poslal do hry Štajnera, Šultese a Mageru, kteří v konečném důsledku byli klíčem k úspěchu. „O přestávce jsem kluky přesvědčoval, aby hráli kombinačně a hru zrychlili. Ale až se střídáním se obraz hry změnil," uznával Karel Jarolím efekt borců z lavičky. „Jde o zkušené hráče, což se promítlo," lebedil si trenér Jarolím.

„Někdy jsme zbytečně míč kopali dopředu a hekticky rozehrávali, místo abychom si přihrávali. Gól padl po klidné akci, kdy šel míč po zemi. Přesně tak bychom měli hrát," věděl záložník a kapitán vítězů David Jarolím, jenž byl u zrodu gólové akce.

Středočeši pod vedením jeho otce v lize neprohráli, ve dvou domácích zápasech byli stoprocentní a neinkasovali. „Sebevědomí narůstá s dobrými výsledky. Věřím, že i herní projev se bude postupně zlepšovat," vyhlížel už trenér Mladé Boleslavi pondělní bitvu o třetí místo v Teplicích.

Reklama

Související témata: