Hlavní obsah

Blažek si natrhl šlachu a sezóna pro něho skončila

Jihlava
Aktualizováno

Rekordman v počtu vychytaných nul ve fotbalové Gambrinus lize, jihlavský gólman Jaromír Blažek, musel předčasně ukončit sezónu. Vážné zranění šlachy mu vystavilo stop na dva měsíce. Jednačtyřicetiletý gólman se zranil v poslední minutě pátečního duelu s Teplicemi, který skončil remízou 1:1.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zraněný brankář Jihlavy Jaromír Blažek odchází ze hřiště v utkání s Teplicemi.

Článek

„Nemohu na nohu ani došlápnout. Ležím doma, sotva se dobelhám tam, kam nutně potřebuji. Naštěstí mě rodina obskakuje, ale raději bych byl na hřišti. Mám problémy s patou, přesněji klenbou u chodidla. Měsíc jsem s tím laboroval, pořádně jsem to neléčil a teď se mi to projevilo v plné síle," přiznal fotbalista. Rentgenové vyšetření sice ukázalo, že kosti jsou v pořádku, ale magnetická rezonance a další vyšetření prozradily krutou pravdu.

„Mam natrženou šlachu, vedoucí od prstu k patě. Zraněná je ta část pod patou. Lékaři mi řekli, že na nohu nesmím došlápnout tři až čtyři týdny. Když vše půjde hladce, postupně bych mohl nohu zatěžovat a vrátit se k tréninku. Odhadli to celé na dva měsíce, za předpokladu, že nebudou vážné komplikace," řekl pro Sport.cz Blažek.

Teoreticky by mohl stihnout závěr ligy... „To ano, třeba bych mohl nastoupit v posledním kole na Spartě, která bude slavit titul a dá mi pět gólů. Měla by ho potvrdit už dřív, ale já si pamatuji podobnou situaci z roku 2007, kdy jsme uhráli double. Titul jsme měli jistý a v posledním kole nás čekala Olomouc. Kde kdo čekal, že to jen odkopeme, ale jak jsme byli v ráži a chtěli potěšit i fanoušky, dali jsme Hanákům čtyřku," zavzpomínal s úsměvem exsparťan Blažek s tím, že by se nerad stal obětí bývalých spoluhráčů, jimž titul přeje.

Návrat na hřiště vidí spíš na začátku přípravy před novým ligovým ročníkem. O tom, že by pro Jihlavu nebyl prvoligový, vůbec nepochybuje. Ale nevyloučil ani jinou variantu... „Možná už do toho nepůjdu a skončím. Ale to se mi tímto způsobem nechce. Mohl bych sice už do klubové kanceláře, ale já se chci loučit na trávníku. Ovšem ani tuto variantu nemohu plně vyloučit. Uvidíme, jak na tom budu zdravotně," přiznal Jaromír Blažek, že do fotbalového důchodu se mu zdaleka nechce.

Reklama

Související témata: