Hlavní obsah

FANTASY: Luděk Zelenka spoléhá na hráče Znojma a Dukly! Věří i ve výhru Slavie

Luděk Zelenka

Po úvodních čtyřech jarních kolech, kdy byla spuštěna soutěž Dream Team, je asi už všem trenérům a manažerům jasné, jak ohromně složité je Dream Team trefit. Už to zdaleka není jen o tom, sledovat hráče, kteří mají formu, brát ohled na vzájemné statistiky nebo zjišťovat zákulisní informace přímo z ligových kabin. K tomu všemu totiž musíte přidat odhad, fantazii, přehled a hlavně musíte mít kopu štěstí.

Kapitánskou pásku svěřuji Kerbrovi

Článek

Všichni, kteří chtějí trefit jackpot, tak museli trochu změnit strategii. Bodování hráčů je stejné, ale při rovnosti bodů, což je poměrně častý jev, rozhoduje cena hráče a místo v týmu logicky získává ten levnější. Já se snažím stále vycházet z mého odhadu, jak bude zápas vypadat, kdo podle předpokladů vyhraje, kteří hráči nastoupí a jakou mají šanci se prosadit. Podle bodových zisků se dá odhadnout, že nejsem úplně úspěšný, ale v Dream Teamu mám opět motivaci.

Věřím ve výhru Znojma

Jasnými favority pro mě ve 21. kole jsou Slovácko v domácím souboji s Brnem a Dukla v zápase s Příbramí. Oba týmy mají v mé sestavě maximální zastoupení. Hodně věřím i Znojmu v zápase s klokany a Slavii, která hostí Jihlavu. Posledním členem mého Dream Teamu je kanonýr Lafata, který se osamostatnil na čele střelecké tabulky ligy a Sparta na něj bude spoléhat i v Ostravě.

V brance dostává poprvé šanci Hrubý, který je jistotou znojemské defenzívy a očekávám čisté konto i proto, že Bohemka se na hřištích soupeřů prosazuje sporadicky. V obraně jsem použil dva hráče Dukly Praha, která podle mého taky neinkasuje. Navíc Romera i Hanousek jsou hráči, kteří umí i dopředu a věřím, že se zapíší i do ofenzivních statistiky týmu. K nim jsem v ofenzivním rozestavení 3-4-3 dal Košúta ze Slovácka, který je po odchodu Trousila velkou hrozbou při útočných standardkách. Záloha je cenově skromnější. Crnkič ze Znojma se prosadil i v minulém kole, Valenta je tradiční tahoun Slováckých akcí a výborný střelec ze středních vzdáleností.

Mareš má po trestu za žlutou kartu velkou chuť a podle mého, on byl tím hráčem, který Dukle chyběl v těch nevydařených zápasech. Čtvrtým do party je vycházející slávistická hvězda Boudjemaa, který zázračně uzdravil pochroumaný kotník z Teplic a hrál už ve 20. kole, kde přihrál Pitákovi na vítězný gól. Je pro mě nejkreativnějším slávistou s obrovskými předpoklady. Můj útok vedle Lafaty stojí na dalším slávistovi Necidovi, který je ve výborné formě, už proti Znojmu měl hodně šancí, i když se do střelecké listiny nezapsal. Nakonec jsem si nechal kapitána mého týmu, možná trochu překvapivě – Kerbr, který hájí barvy Slovácka. Vedle veterána Doška má pevné místo v sestavě a u trenéra Habance je v oblibě. Jeho důvěru mu splácí velmi dobrými výkony. Čekám, že bude hvězdou 21. kola.

Reklama