Hlavní obsah

Liberec ovládl derby, udělal důležitý krok v boji o třetí místo

jis, vapČTKSport.cz
Aktualizováno

Fotbalisté Liberce jasně ovládli prestižní bitvu. Podještědské derby měli pod kontrolou, vyhráli 3:0. Jablonec neúspěšně zkoušel v páteční předehrávce 21. kola Gambrinus ligy přepsat nepříznivé statistiky, které má se svým severočeským rivalem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Sergej Rybalka z Liberce.

Článek

Nekrytý Rybalka v první půli poslal domácí do vedení hlavičkou. Po přestávce zvyšoval Luckassen, z penalty za Kyselovou ruku upravil na bezpečných 3:0  Marek Jarolím.

Liberec výhrou učinil důležitý krok v boji o třetí místo a pohárovou Evropu. Momentálně je čtvrtý, přeskočil Mladou Boleslav a bodově se dotáhl na Teplice.

Jablonec s výjimkou loňského vítězného semifinále domácího poháru v soubojích s Libercem dlouhodobě tahá za kratší konec. Na půdě svého rivala uhrál z 19 ligových duelů jen pět remíz a z posledních pěti vzájemných utkání v lize zvítězil v jediném. V pátek přidal další nezdar.

Zápas byl prestižní pro libereckou zimní posilu Marka Jarolíma, který si v minulosti šestkrát zahrál derby za Jablonec a jednou dokonce skóroval. Povedlo se mu to i tentokrát, na Luckassenův gól navíc nahrával.

Gambrinus liga, předehrávka 21. kola:
Liberec - Jablonec 3:0
Branky: 11. Rybalka, 58. Luckassen, 81. Jarolím z pen.

Reklama

Související témata: