Hlavní obsah

„Průšvihář“ Řezníček seká v Příbrami latinu. Na jaře svými góly zařídil pět bodů!

Na jaře obstarává góly výhradně on, tři trefy Jakuba Řezníčka však už vynesly Příbrami pět bodů. V sobotním duelu na Dukle pětadvacetiletý útočník s přehledem proměnil pokutový kop, čímž zařídil remízu 1:1.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jakub Řezníček z Příbrami (vlevo) a Lukáš Štetina z Dukly.

Článek

„Hezky se poslouchá, že dávám góly jenom já," culil se po utkání „jarní" střelec Řezníček, který na podzim vyšel úplně naprázdno. „Nevím, jak si to vysvětlit, asi se to víc hraje na mě, kluci cítí, že mi to tam padá," podotkl útočník s pověstí průšviháře.

Problémy měl při angažmá v Mladé Boleslavi, i následně v Českých Budějovicích, kde loni na jaře předčasně ukončil hostování. Důvod? Mimo jiné i opakované problémy se životosprávou... Od Příbrami dostal v létě novou šanci, vypadá, že dostal rozum a seká „latinu". Nyní je totiž klíčovým mužem ofenzivy Středočechů. Nejprve v jarní premiéře zařídil výhru nad Bohemians 1905 (1:0), v Ostravě trefil bod (1:1), stejně i v sobotu na Julisce.

„Je to ale zásluha celého týmu, že se mi daří," uvedl Řezníček. Na druhou stranu, tři branky za pět zápasů, to je pro Příbram mizerná vizitka. „Chceme jich samozřejmě dávat víc, ale jsme nyní rádi za ten jeden. I když byl z penalty. Byl bych ale rád, kdyby se ke mně přidal někdo z kluků, třeba hned příště proti Slovácku," sdělil útočník.

Když po faulu Marka Hanouska sudí Jech nařídil pokutový kop, čapnul Řezníček míč a s přehledem proměnil. „Byl jsem určený, teď se mi daří, věřil jsem si. Sledoval jsem brankáře, kam skočí, dal jsem mu to na druhou stranu," popsal průběh exekuce.

Penalta nakonec přinesla bod, což se Středočechům, kteří jsou těsně nad pásmem sestupu, náramně hodí. „S bodem je spokojenost. Menší už řešením útočných akcí, neboť kdyby si při nich hráči počínali o něco klidněji, mohli jsme odvézt všechny tři body," doplnil trenér Příbrami Petr Čuhel.

Reklama

Související témata: