Hlavní obsah

Statistika: Plzeňský mazák Horváth byl nejkreativnějším hráčem kola

Kdo v právě odehraném kole vytvářel pro své spoluhráče nejvíce příležitostí? Kdo byl mozkem týmu? Kdo se v ofenzivních přihrávkách nejvíce zaskvěl? Podle hodnot Chance indexu, který se zaměřuje na kreativní hráče, byl tím nejlepším mužem záložník Plzně Pavel Horváth. Ostatní soupeře nechal daleko za sebou a podle hodnot nové oficiální statistiky Gambrinus ligy jasně dominoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský kapitán Pavel Horváth.

Článek
Fotogalerie

Ve čtvrtek si proti Lyonu odpočinul, v neděli pak v Olomouci zase řádil. O tom, že je ve svém věku plzeňský kapitán pro svůj tým přínosem směrem dopředu, není pochyb. Statistiky sledující jeho ofenzivní činnost to v 21. kole jasně potvrdily. V duelu s Olomoucí nastoupil na rozdíl od duelu s Lyonem v základní sestavě a znovu rozdával své pasy směrem ke svým spoluhráčům.

„Mluvil jsem před zápasem s Lyonem s trenérem. Shodli jsme se, že jsem unavený, že nebudu hrát. Mé výkony nebyly v poslední době ideální a asi na to měla vliv i únava," řekl Horváth. Proti Olomouci tak rozhodně nevypadal a pomohl vybojovat důležité tři body. Plzeň tak stáhla náskok vedoucí Sparty na osm bodů.

Nově hodnocený index Pavla Horvátha se jako jediný přehoupl přes hranici dvaceti bodů. Což znamená, že v kategoriích „přihrávka do gólové šance", „předfinální přihrávka" a „přihrávka do šestnáctky" byl jednoznačně nejlepší. Až za ním skončili hráči jako Jindráček z Teplic nebo Krejčí ze Sparty.

Reklama