Hlavní obsah

VIDEO: Výtržnosti stály půl miliónu. Nejsem chuligán, fandím Baníku, nabízí Ostrava příznivcům triko za dvacku

Ostrava

Následky bitvy jsou už sečteny. Škodu až za půl miliónu vyprodukovali návštěvníci víkendového utkání fotbalové ligy Baník - Sparta. Město Ostrava a klub spřádají plány co dál s nevybíravými nájezdy výtržníků a doufají, že to nepoznamená průběh udělení licence pro příští ročník soutěže.

Příjezd sparťanů do Ostravy.Video: Sport.cz

 
Článek

„Rada města rozhodla, že podá trestní oznámení na neznámého pachatele tak, aby policie mohla konat proti těm, kteří problémy způsobili," oznámil náměstek ostravského primátora Martin Štěpánek na mimořádné tiskové konferenci uspořádané v souvislosti s víkendovými událostmi.

Město se dále hodlá zapojovat do dění v Baníku. „Ale důrazně se distancujeme od některých lidí, kteří si říkají fanoušci. Od těch, kteří si návštěvu fotbalu pletou s bojovým uměním. Stojíme za slušnými příznivci," uvedl Štěpánek.

Připomněl zrod projektu, do něhož chtějí město a klub symbolicky zapojit i příznivce. Koupí trička s nápisem Nejsem chuligán, fandím Baníku mohou dvacetikorunou ke vstupnému přispět k posílení pořadatelské služby ve zbylých zápasech tohoto ročníku Gambrinus ligy. „Chceme, aby slušní fandové dali najevo, že chtějí fandit slušně," vyjádřil se náměstek.

Jde o solidaritu s klubem

Sami příznivci tedy mají platit za svoji bezpečnost? „Jde o to vyjádřit solidaritu s klubem," reagoval Štěpánek.

Baníku mohou trable s diváky podle všeho uškodit s udělením licence. Vedení klubu teď navíc sčítalo následky pohromy. „Zhruba 150 000 korun, to je škoda na oplocujících prvcích v nárazníkové zóně a na sociálním zařízení. Nejmarkantnější částí je ale totální likvidace 500 až 600 sedadel, což odpovídá částce 300 000 korun," vypočítával Petr Konderla, provozní a bezpečnostní manažer Baníku. Škoda tak může vyšplhat až k půl miliónu korun.

Zástupci Fotbalové asociace ČR provedli kontrolu stadiónu, která ale nesouvisela s víkendovými událostmi. Byla dlouhodobě plánovaná. Baníku se však problémy s fanoušky mohou dotknout. „Je to složité. Klub bude pod drobnohledem. Definitivním řešením bezpečnosti bude nový stadión ve Vítkovicích. Otevřen by měl být za rok," uvedl Štěpánek.

Podpořili byste klub koupí trička a přispěli tak na bezpečnost na stadiónu?
Ano
66,6 %
Ne
33,4 %
Celkem hlasovalo 7015 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články