Hlavní obsah

Kamerám neunikne jediný krok, Berger z Dukly je novodobým Forrestem Gumpem

Praha

Ligoví fotbalisté si musejí zvykat na novou realitu. Každý zápas snímají kamery určené výhradně pro shromažďování oficiálních statistik soutěže. Chvilka lenošení tak bude okamžitě odhalena, pod drobnohledem je doslova každý krok. A co ukázala podrobná fitness data Gambrinus ligy o statistických výkonech jednotlivých hráčů ve 21. kole? Sprinterem kola je plzeňský Kovařík, maratoncem Berger z Dukly.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáše Bergra z Dukly jen tak někdo nedoběhne...

Článek
Fotogalerie

Uplynulý fotbalový víkend ovládli, hlavně co se týče individuálních statistik, fotbalisté Viktorie Plzeň. Ti si po předchozích nezdarech spravili chuť na hřišti Olomouce a jak jsme vás informovali již v úterý, nejkreativnějším hráčem podle Chance indexu byl plzeňský matador Pavel Horváth. Ten vymyslel nejvíc útočných nahrávek z celého kola, zaskvěli se ale i jeho parťáci.

Mezi sprintery dominoval hbitý záložník Jan Kovařík, jenž byl s maximální rychlostí 9,18 metru za sekundu nejrychlejší ze všech. A možná překvapí, že na druhé a třetí pozici skončili hned dva zástupci vršovických Bohemians. Stříbrnou příčku obsadil zkušený Václav Kalina (9,15 m/s), bronzovou Jan Moravec (9,1 m/s).

Další pikantností je, že v první desítce se umístili jen dva útočníci, a sice jablonecký Lukáš Třešňák s Jevgenem Budnikem z Liberce. Shodou okolností nastoupili v pátek proti sobě a z jasného triumfu 3:0 se radoval fotbalista Slovanu.

Další statistikou je počet naběhaných kilometrů. Novodobým Forrestem Gumpem 21. kola se stal středopolař Dukly Tomáš Berger, jenž v souboji s Příbramí urazil celkovou vzdálenost skoro 14 kilometrů! Hranici 13 tisíc metrů překonal spolu s ním už jen Ján Greguš z Baníku, za ním se umístil znojemský Nermin Crnkič.

Své hráče ale mají v první desíce i Sparta s Plzní. Viktorián Patrik Hrošovský skončil na šestém místě (12 818 metrů), obránce Letenských Pavel Kadeřábek o dvě příčky hůře (12 631).

Reklama