Hlavní obsah

Sparta si poradila se Znojmem, topící se Brno zabralo

dos, jis, vapSport.cz
Aktualizováno

Třemi nedělními duely pokračovalo 22. kolo fotbalové Gambrinus ligy. Teplice usilovaly v Jablonci o návrat na třetí příčku, jenže v severočeském derby neudržely vedení a remizovaly 1:1, když si deset minut před koncem dal vlastní gól stoper David Jablonský. Topící se Brno zabralo a po třech předchozích vystoupeních se raduje z tříbodového zisku - Zbrojovka doma porazila Duklu 2:1. Sparta potvrdila mistrovské ambice v zápase s nováčkem ze Znojma. Vyhrála 3:0 a zachovala si osmibodový náskok před druhou Plzní.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Josef Hušbauer (vpravo) přijímá gratulaci ke gólu od svého spoluhráče ze Sparty Davida Lafaty.

Článek
Fotogalerie

Tepličtí nevyhráli už třetí zápas v řadě a v nekompletní tabulce jim patří čtvrtá příčka, pátý je další severočeský tým z Liberce, který v sobotu ostudně prohrál v Plzni 0:6. Pojistit třetí místo si může v pondělí Mladá Boleslav, která hostí Slavii a pokud tým z města automobilů zvítězí, bude mít na Teplice už čtyřbodový náskok.

Hráči Brna se poprvé od začátku března dočkali tří bodů a po výhře 2:1 nad Duklou se odpoutali od sestupových příček. Na brněnském stadiónu se prosadili už v prvním poločase domácí Miroslav Keresteš a Jiří Skalák, za Duklu už jen snížil před pauzou Josef Marek. Po neděli dvanáctá Zbrojovka tak potvrdila dobrou formu na své půdě, kde vyhrála pátý z posledních sedmi ligových duelů, Dukla naopak venku potřetí za sebou nebodovala.

Sparta se poprvé střelecky prosadila v závěru poločasu. Trefil se David Lafata, který v tomto ročníku zaznamenal už dvanáct gólů a zároveň se díky 134. brance osamostatnil v čele pořadí kanonýrů samostatné české soutěže. Za sebou nechává Horsta Siegla. Pak skórovali i Pavel Kadeřábek a Josef Hušbauer, když předtím znojemské šance na vyrovnání likvidoval brankář Tomáš Vaclík.

Program 22. kola:
Pátek
Jihlava - Olomouc 5:0
Bohemians 1905 - Ostrava 0:0
Sobota
Příbram - Slovácko 3:2
Plzeň - Liberec 6:0
Neděle
Jablonec - Teplice 1:1
Branky: 80. vl. David Jablonský - 60. Salami.
Brno - Dukla 2:1
Branky: 19. Keresteš, 34. Skalák - 41. Marek.
Sparta - Znojmo 3:0
Branky: 45. Lafata, 54. Kadeřábek, 76. Hušbauer
Pondělí
18:00 Mladá Boleslav - Slavia

Reklama