Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Ostrava 0:0Duel posledních týmů ligy gól nepřinesl, pro klokany i Baník je bod málo

Praha

Jak asi může skončit zápas, v němž předposlední tým tabulky hostí posledního. Bezbrankovou remízou. A přesně to se v utkání 22. kola fotbalové Gambrinus ligy naplnilo. Bohemians Praha 1905 remizovali s Baníkem Ostrava, takže oba týmy sice získaly cenný bodík, na druhou stranu v jejich situaci potřebují pro záchranu v soutěži tučnější zisky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ivan Lietava (vpředu)z Bohemians 1905 a ostravský obránce Michal Frydrych.

Článek
Fotogalerie

Zadržení fanoušci Baníku Ostrava.

Předposlední hostil posledního, a tak se v Ďolíčku podle očekávání místo fotbalových lahůdek rozhořela bitva o každý metr hřiště. Baník začal lépe, při chuti byl hlavně Kukec. První šanci nachystal Gregušovi, podruhé vystrašil brankáře Berkovce sám.

Klokani však hru brzy vyrovnali, Rada nadějně pálil zdálky a Hora hlavičkoval jen těsně vedle ve chvíli, kdy už gólman Pavlenka nemohl na míč dosáhnout. Skutečná tutovka byla k vidění až v poslední minutě prvního poločasu. Stoper Brabec vysunul do sóla Lietavu, který však nezachoval dostatek klidu a branku netrefil.

Úvod druhého poločasu poznamenala řada nepřesností, ani standardky k velkým šancím nevedly. Domácí Pauschek měl po rohu slušně nabito, obránci ho však včas zblokovali.

Klokani byli dál bezradní a čas jim rychle ubíhal. Svých šancí se naopak dočkal Baník. Krmenčíka vychytal Berkovec, který pak domácí podržel i při další šanci. Pražané zase zvedali ruce nad hlavu při možnosti Kaliny, jeho rána ovšem prosvištěla těsně vedle branky. A stejně dopadl i Nerad.

Bohemians Praha 1905 - Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí: Královec - Wilczek, Jiřík. ŽK: Lietava - Sukup. Diváci: 4094.
Bohemians: Berkovec - Pauschek, Krch, Brabec, Kalina - Jindřišek, Rada - Moravec (83. Jeremenko), Hora (69. Nerad), Bartek (75. Klavík) - Lietava. Trenér Klusáček.
Ostrava: Pavlenka - Vengřinek, Frydrych, Baránek, Sukup - Štěpán (90. Zawada), Foltýn (89. Holzer), Greguš - Kukec, Krmenčík (82. Svěrkoš) - Škutka. Trenér Komňacký.

Reklama

Související témata: