Hlavní obsah

Zachráníme se a zahrajeme si ligu s Barošem, věří Svěrkoš a s ním i celý Baník

Praha

Nevynechá jediný zápas ostravského týmu, takže ani ve vršovickém Ďolíčku nemohl v pátek večer chybět. Milan Baroš se v lednu podrobil úspěšné operaci levého kolena. Útočník tureckého Antalyasporu teď tráví půlroční přestávku od fotbalu. A fandí Baníku, který stále ne a ne opustit poslední příčku a uniknout z pásma sestupu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

I Milan Baroš sledoval utkání Bohemians 1905 - Baník Ostrava.

Článek
Fotogalerie

Zadržení fanoušci Baníku Ostrava.

Byl v Brně, potom na domácím duelu se Spartou. Milan Baroš přišel i na zápas Ostravy na Bohemians 1905. Jako by týmu svého srdce nosil samé remízy, také utkání dvou posledních mužstev tabulky skončilo nerozhodně (0:0). Jen plichtami se ale Baník nespasí...

„Stejně věřím, že se zachráníme. A pak si zahrajeme první ligu i s Milanem," nevzdává se nadějí útočník Václav Svěrkoš, který se po dlouhém zranění pomalu vrací na hřiště.

Téma Baroš je na Bazalech stále aktuální, i když exreprezentační útočník teď Baníku nepatří.

Vrať se, už v příští sezóně...

„Bavíme se spolu. Známe se dlouhá léta, i z reprezentace. V Brně byl Milan kluky povzbudit až v kabině, zastavil se i před Spartou," usmívá se trenér František Komňacký.

Umí si moc dobře představit, že spolupráci s Barošem zase obnoví.

„Je to baníkovec. I když bydlí v Praze, srdcem Milan zůstal na Moravě. Musí na sobě teď hodně pracovat. Umíme si určitě představit, že by od nové sezóny pomohl Baníku v nejvyšší soutěži," avizuje kouč.

Moc dobře si ovšem uvědomuje, že to může být jen zbožné přání. „Jde o Milanův zdravotní stav, nabídky, jež dostane. Pořád má jako hráč zvuk. Jeho vztah ke klubu je vřelý a srdečný. Bral bych ho na baníkovském stadiónu ve vztahu hráč a trenér," ujišťuje Komňacký.

Reklama

Související témata: