Hlavní obsah

Nejsou střelci, nejsou góly... Hlavně proto se Baník s Bohemkou topí

Elán jim nechybí, jenže nervozita poznamenává každý jejich zápas. V tom jsou na tom úplně stejně. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 svedli s Baníkem Ostrava duel předposledního celku tabulky s posledním. A remizovali 0:0. „Bezbrankový výsledek o něčem svědčí - ani jeden z nás teď nemá sílu dopředu, vzadu jsou oba týmy kompaktní,“ poukázal František Komňacký, trenér Baníku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Baníku Ostrava Jiří Pavlenka (vpravo) a Daniel Krch z Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Zadržení fanoušci Baníku Ostrava.

Neschopnost skórovat táhne klokany i baníkovce ke dnu. „Silou se mužstva snaží dopracovat ke vstřelení gólu, ale nikdo to nedokázal. Remíza je asi ztrátou pro oba," konstatoval Luděk Klusáček, trenér Bohemky.

Baník měl znovu šancí víc než dost, ale stejně odjížděl z Ďolíčku zklamaný. „Ale problém začíná již v předfinální fázi. Centrů musí být mnohem víc, chybí agresivní náběhy. Nebojím se říci, že je to o kvalitě hráčů. Když nějakého bombarďáka máte, gól dáte. Když ne, trápíte se jako my a Bohemka," kabonil se Komňacký.

„Měl jsem v Jablonci léta Kovaříka - nahrál přesně tam, kam chtěl, spoluhráč se mu jen poklonil. Tihle kluci ovšem často ani nevědí, kam balon letí. Proto jsou hráči rozdílní, nadstavba tady chybí," pomohl si kouč Baníku srovnáním.

Záchranáři v patové situaci

Zisk bodu je pro oba soupeře málo. „Rozhodně bych však nemluvil o fatální ztrátě. Do konce zbývá ještě osm kol a získali jsme zase bod, kterým se můžeme přiblížit k ostatním," přemítal Klusáček. „Zůstalo to v patové situaci. Chtěli jsme vyhrát, ale ani výhra by celkovou situaci ještě neřešila. Nepočítal jsem, kolik bodů bude třeba k záchraně," dodával.

Vzhledem k bídě střelců se hrdinou zápasu logicky stal brankář klokanů Martin Berkovec. „Já nejsem hrdina. Když si zápas pustíte v televizi, uvidíte, že mě spíš trefovali. Pro nás je ovšem bod prostě málo, je to špatně," kabonil se.

Gólman přesto doufá, že na záchranu v lize je ještě času dost. „Taky ostatní ještě budou ztrácet. Tohle nebyl poslední bod, který jsme uhráli. Jedeme teď do Olomouce, tam se taky dá bodovat. Musíme hrát dál," doufá Berkovec.

Reklama