Hlavní obsah

Šmicer se vrací do Slavie! V Edenu se stane asistentem trenéra Pastoora

Praha
Aktualizováno

Bývalý úspěšný reprezentant a ještě v minulém roce také manažer národního týmu Vladimír Šmicer se vrací do pražské Slavie. Čtyři a půl roku poté, co odehrál svůj poslední mistrovský zápas v červenobílém dresu, se stane asistentem trenéra Alexe Pastoora. Na lavičce sešívaných by se měl objevit už v pondělní dohrávce 22. kola Gambrinus ligy v Mladé Boleslavi. Slavia o tom informovala na svých webových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Šmicer bude znovu působit v pražské Slavii, v Edenu se stal asistentem trenéra Alexe Pastoora.

Článek

Čtyřicetiletý Šmicer se oficiálně ujme funkce v neděli. Ve Slavii chtějí využít jeho dlouholetých hráčských zkušeností.

„Vláďa Šmicer působil ve velkých evropských klubech, k tomu zná českou mentalitu a může být hodně nápomocný. Věříme, že svoje zkušenosti dokáže předat našim hráčům a pomoci v současné situaci. Navíc je to velký slávista a přesně nám zapadá do koncepce rozvoje klubu v dalším období. Věřím, že přinese i pověstné štěstí, které ho provázelo po celou úspěšnou kariéru," řekl sportovní ředitel Slavie Karol Kisel.

Šmicer, který byl jako hráč u všech tří mistrovských titulů v novodobé slávistické historii, nemusel nad nabídkou dlouho váhat. I když je Slavia v současné době v těžké situaci, dlouho se nerozmýšlel. Stane se tak pravou rukou nizozemského trenéra Pastoora.

„Nabídka přišla v pátek a dnes jsme se domluvili. Už dříve jsem byl v kontaktu s prezidentem klubu Alešem Řebíčkem, bavili jsme se o fotbale a o Slavii. Když mě včera kontaktoval Karol Kisel s nabídkou, abych dělal pravou ruku trenéru Pastoorovi, tak možnost, že bych řekl ne, vlastně ani nepřicházela v úvahu," uvedl Šmicer, který má ve své sbírce také triumfy v Lize mistrů i Poháru UEFA.

Cíle? Stabilizovat kádr a vrátit vítěznou mentalitu

Sešívaní jsou po nekompletním 22. kole Gambrinus ligy v tabulce až na dvanácté příčce a od sestupových míst je dělí pouze tříbodový rozdíl. Šmicer chce do kabiny vrátit vítěznou mentalitu a v dohledné době také stabilizovat kádr.

„Slavia mě vychovala pro velký fotbal a teď přišel čas, abych jí to vrátil. Situace není jednoduchá, čeká nás ještě devět ligových zápasů plus pohár, ale já jsem měl vždycky vítěznou mentalitu a snad se mi podaří ji na hráče přenést. Bylo tu v poslední době hodně změn, měnili se hráči i trenéři. A když je hodně změn, těžko se něco buduje. Musíme se stabilizovat a odrazit. Mrzí mě, když vidím, jak se ofenzíva hrozně nadře na každý gól. V tomhle bych chtěl s hráči mluvit, pomoct a poradit," dodal dvojnásobný medailista z mistrovství Evropy.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice