Hlavní obsah

Heča počítal jesle, Mišůn nevěřil svým očím

Příbram

V Příbrami bylo k vidění nejen pět gólů, ale i nevídané fotbalové věci. Ze sobotní přestřelky ve 22. kole Gambrinus ligy vyšli nakonec vítězně domácí, pro které je výhra 3:2 nad Slováckem v boji o záchranu velice cenná.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Petr Čuhel.

Článek

Za domácí se trefil po téměř šesti letech Milan Mišůn, který otočil v tu chvíli na 2:1 pro domácí... „Nevěřil jsem tomu, že to je gól, že míč fakt prošel gólmanovi mezi nohama. Ale pak jsem měl obrovskou radost. Vždyť jsem se trefil skoro po šesti letech. První jsem dal v srpnu roku 2008 Liberci. Hlavní ale je, že jsme urvali tyhle tři důležité body," liboval si příbramský obránce, který čekal na svůj druhý gól 63 zápasů v Gambrinus lize. Mezi nimi bylo ještě intermezzo ve Skotsku, kde hrál za rezervu Celtiku.

„Byl to velmi důležitý gól," pochválil levého krajního obránce kouč Petr Čuhel. „Zápas pro nás začal strašně. Rychlý gól nás naštěstí nezlomil. Místo toho, abychom si zápas ulehčili a dohráli v klidu, znovu jsme inkasovali a závěr pak pro nás byl hodně hektický. Při tom jsme měli šance na to, abychom vedli už po poločase," ohlédl se za utkáním příbramský kouč.

Hodně rozladěný byl jeho protějšek ze Slovácka Svatopluk Habanec... „Začali jsme výborně a místo abychom využili patnácti minut ke vstřelení další branky, nechali jsme domácí vrátit se do zápasu. Při tom se nás Příbram bála a nepůjčili jsme jí míč. Jenže jsme začali hrát fotbálek a domácí nás bojovností udolali," konstatoval.

Už nejsem bouřlivák a makám, tvrdí střelec Řezníček

Smolařem zápasu byl gólman Slovácka Milan Heča, který dostal dva góly mezi nohy. „Dvoje jesle v jednom zápase, to se mi ještě nestalo. Hrozný pech. Já měl ale dneska takovou smůlu, že kdybych míč nějak tečoval nebo chytil, stejně by se mi odrazil do brány," říkal nešťastný Heča.

Hrdinou duelu u říčky Litavky byl domácí kanonýr Josef Řezníček, autor vítězné trefy. Na jaře dal svůj čtvrtý gól a domácím tak zajistil už osm bodů. „Propálil jsem to mezi brankářovýma nohama. Jsem rád, že jsme vyhráli, tohle jsou nesmírně důležité tři body. A to jsem mohl dát dva góly už v první půli. O pauze mě to mrzelo, ale teď už ne," jásal. Ke své jarní střelecké pohodě dodal: „Je fakt, že jsem se zklidnil v soukromí. V září čekáme rodinu. Už nejsem takový bouřlivák, jako dřív. Makám a jsem rád, že konečně střílím branky a pomáhám mužstvu."

Reklama