Hlavní obsah

Prášek proti bolesti a Petržela skóroval i se zlomeninou. Ale nemohu se ani utřít, smál se

Plzeň

Měl klíčový podíl na nejvyšším ligovém vítězství fotbalistů Plzně v probíhající sezóně. Záložník Západočechů Milan Petržela dvěma góly přispěl k šestibrankové demolici Liberce v sobotní bitvě 22. kola fotbalové Gambrinus ligy. „Celý náš tým hrál super. Soupeře jsme vůbec nepustili do šance," lebedil si Petržela, který přitom hrál pod prášky kvůli zlomenině prsteníčku na pravé ruce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Viktorie Plzeň Milan Petržela (vpravo) a bek Radim Řezník se radují z výhry nad Libercem.

Článek
Fotogalerie

Liberec jste zničili šesti góly. Je vysoká výhra reálným obrazem výkonnostního rozdílu mezi druhým týmem tabulky, jímž je vaše Plzeň, a pátými Severočechy?

Nám hodně pomohly dva rychlé góly na začátku. Po třinácti minutách jsme měli klid. A navíc ještě soupeři odstoupil obránce Kováč, což liberecký systém poznamenalo. Ale my jsme makali a hráli skutečně tak dobře, že Slovan skutečně těžko vzdoroval.

Už v poločase Plzeň vedla o čtyři branky. Bylo hodně složité udržet koncentraci do druhé půle?

Je těžké být stejně soustředěný jako za bezbrankového stavu. Určitě jsme šli na hřiště uvolněnější. Nicméně jsme chtěli přidat další góly. Věřili jsme, že to bude možné.

Za rozhodnutého stavu měla Plzeň šanci kopat penaltu po faulu na vás. Nehonily se vám hlavou myšlenky, že míč vezmete a zkusíte dosáhnout na hattrick?

Přiznávám, že mě to napadlo. Ale přítelkyně Michala Ďuriše čeká dítě, proto jsme mu pokutový kop nechali, aby si mohl cumlat palec.

Svoji bilanci jste tak rozšířil o dva góly. Užil jste si zápas hodně? Šlo z vašeho pohledu o mimořádný výkon?

Dlouho jsem si nepřipsal dvě trefy v jediném duelu, tudíž jsem si utkání užil. Tím spíše, že mám zlomený prsteníček na pravé ruce. Musel jsem hrát s dlahou a speciálním tejpováním.

Jak jste ke zranění přišel? Hrozilo, že do utkání proti Liberci vůbec nenastoupíte?

Při domácím utkání Evropské ligy proti Lyonu jsem zavadil o protihráče tak nešťastně, že jsem si prst zlomil. Měl jsem jít na operaci, protože kosti jsou posunuté nějak špatně přes sebe a jde o podélnou zlomeninu. Měl jsem pět dnů sádru, pak jsem dostal dlahu. Záleželo vyloženě na rozhodčích. Je pravda, že jsme nevěděli, zda mě nechají hrát. Až těsně před zápasem dlahu uznali jako regulérní pro hru a pustili mě do utkání.

Limituje vás zranění hodně? Nebo jde o věc, kterou člověk ani nevnímá?

Musím říct, že mě ruka docela bolí. Vzal jsem si nějaké prášky proti bolesti už před utkáním, v jeho průběhu jsem na zlomený prst nemyslel. Ale s ohledem na skutečnost, že jsem pravák, jde docela o problém. Nemohu se ani utřít... Nebo si zavázat tkaničku. Nevím, jak dlouho budu dlahu mít. Alespoň se naučím něco dělat levačkou.

Reklama

Související témata: