Hlavní obsah

Plzeň se přiblížila, a tak je Sparta proti nováčkovi v maximální pohotovosti

Praha

Třikrát na podzim na nováčka narazili a pokaždé ho porazili, dvakrát v poháru a jednou v lize. Přesto fotbalisté Sparty nehodlají ve večerním utkání se Znojmem nic podcenit. Tím spíše, že Plzeň v sobotu rozprášila Liberec a ztrácí na lídra tabulky jen pět bodů. Letenští navíc ve středu v poháru s Duklou prohráli první soutěžní zápas od července a skončila jejich série 23 duelů bez porážky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Jakub Brabec (vlevo) dává druhý gól v podzimním utkání se Znojmem.

Článek

Ostražitost je na místě. Sparta se štěstím vyhrála v Příbrami, v Ostravě zachránila jen remízu a poté přišla pohárová porážka na Dukle. Teď lídra Gambrinus ligy čeká Znojmo, které již dávno není otloukánkem.

„Dost se zvedli. Proti Plzni, nebo i v jiných zápasech, kdy byli pasováni do role outsidera, předváděli zajímavý výkon. Nečeká nás nic jednoduchého, jak už jsme se přesvědčili v Příbrami nebo Ostravě, a já myslím, že něco podobného můžeme očekávat i teď," avizuje záložník Lukáš Vácha pro sparta.cz.

Hlavně pozor na Vašíčka

Letenští si budou dávat pozor hlavně na Václava Vašíčka, který je nejlepším střelcem nováčka. Jablonci dal nedávno tři góly.

„Pamatuji si, že jsem proti němu hrál před rokem a půl v druhé lize a také nám dal hattrick. Je to kvalitní hráč, který umí hrát tělem a má skvělou formu," upozorňuje mladý Lukáš Juliš, který po zranění Bednáře převzal roli žolíka a zachránil Spartě v Ostravě aspoň bod.

Viktoria se včera v tabulce přiblížila, sparťané se proto potřebují vrátit na vítěznou vlnu. „Poslední dva zápasy jsou pro nás motivace, chceme je co nejdřív hodit za hlavu. Nejlépe se od toho oprostíme tím, že teď porazíme Znojmo," přikyvuje Juliš.

Zachovávají chladnou hlavu

Na Letné si s chladnou hlavou vyhodnotili vše, co v posledních utkáních bylo dobře a co se nepovedlo. „Tým žádným způsobem ‚neulítával' v situacích, kdy se nám dařilo, a vyhrávali jsme. To se neděje ani po těchto dvou nezdarech. Hráči mají naši důvěru. Všem, kdo pochybují o naší momentální formě, chceme ukázat, že tomu tak není," ujišťuje trenér Vítězslav Lavička.

Utkání Sparta - Znojmo se hraje od 19:00, přímý přenos vysílá Fanda/Nova Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: