Hlavní obsah

Za premiérový gól rád zaplatím, usmíval se nedávný svářeč Keresteš

Brno

Ještě před dvěma roky se živil především jako svářeč, ale v nedělním prvoligovém utkání s Duklou nasměroval fotbalisty Zbrojovky vedoucím gólem k důležité výhře 2:1. Prešovský odchovanec Miroslav Keresteš, který do Brna přestoupil v zimě z třetiligové Opavy, zářil po utkání štěstím.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Miroslav Keresteš z Brna (vlevo) v duelu proti pražské Slavii.

Článek

„Jsem strašně rád, že mi po nepovedené premiéře v úvodním jarním kole na Spartě dal trenér Kotal zase důvěru. Tentokrát jsem ho snad nezklamal. Za premiérovou branku do týmové pokladny strašně rád zaplatím, to k fotbalu patří. Mám z ní neskutečnou radost. Stejnou jako moje rodina, kamarádi a známí na východním Slovensku," očekával Keresteš, že bude mít mobil zaplavený blahopřejnými esemeskami.

Kouč Zbrojovky Václav Kotal jeho výkon ocenil. „V obranné činnosti se neustále lepší, tentokrát zvládl svoje úkoly vzadu perfektně. A ještě k tomu přidal gól," chválil Kotal, který byl mnohem spokojenější s hrou svého mužstva v první půli. „Když Dukla snížila těsně před pauzou na 1:2, trochu jsme pak znervózněli. Důležité tři body jsme v boji o záchranu ale naštěstí uhájili," oddechl si.

Pražané, kteří nechali zpočátku opory Pospěcha, Romeru či Mareše kvůli středeční pohárové odvetě se Spartou jen na lavičce, doplatili na nepovedený začátek střetnutí. „Naše dvě individuální chyby Zbrojovka potrestala, ale ve druhé půli jsme mohli skóre otočit. Jenže tři či čtyři vyložené šance jsme bohužel promarnili," štvalo trenéra Luboše Kozla. „Zátěž jsem rozložil na víc hráčů i proto, že hned po poháru nás čeká další náročný duel v lize s Plzní," vysvětlil.

Celek z Julisky získal z posledních pěti ligových střetnutí jediný bod. „To už je alarmující, něco se musí změnit. Asi si budeme muset sednout a vyříkat si, co děláme špatně," plánoval záložník Dukly Jakub Mareš.

Reklama

Související témata: