Hlavní obsah

Nová šance pro Fenina! Za Teplice může hrát už v pátek proti Příbrami

Praha
Aktualizováno

Martin Fenin, zlobivé fotbalové dítě s velkým talentem, se vrací na scénu. A to tam, kde vyrůstal - v Teplicích. Podle informací Sport.cz může útočník, který naposledy působil ve Slavii, už v pátek být připraven na lavičce a třeba i nastoupit v první lize proti Příbrami. Našly Teplice nového kanonýra za zraněného Aidina Mahmutoviče?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Fenin ještě v sešívaném dresu Slavie

Článek

Informace o Feninově příchodu potvrdil mluvčí FK Teplice Martin Kovařík. "V klubu bude působit jako amatér," uvedl.

"Sedli jsme si spolu, vyříkali si co a jak. To, co bylo, bylo. Nezajímá mě to. Nezajímá mě ani to, že byl slavný hráč, který hrál bundesligu a v reprezentaci. Vím, že není svatý, ale také vím, že novináři umějí udělat z komára velblouda," uvedl na klubovém webu ředitel klubu František Hrdlička.

"Teplice mu musejí dát šanci a pomoci mu," pokračoval funkcionář. "Uvidíme, jak se mu bude dařit. V létě se pak podle toho rozhodneme, co dál," dodal Hrdlička.

Na Stínadla se útočník vrací po více než šesti letech. Ze severu Čech vyrazil do fotbalového světa coby hvězdička objevená na světovém šampionátu dvacítek v Kanadě. kde s Šimůnkem, Suchým, Gecovem, Kaloudou, Mazuchem, Pekhartem Kúdelou či Mičolou získal stříbro.

Jako trumf si ho vybral bundesligový Frankfurt, tam se skvěle uvedl hattrickem, později se mu přestalo dařit, začalo se o něm hovořit jako o promarněném talentu. V druholigové Chotěbuzi se mu restart kariéry od srpna 2011 nepovedl, těžce to nesl, také v důsledku toho si přivodil pádem z okna těžké zranění. I kvůli Feninovi se začalo členům kdysi stříbrného mládežnického výběru říkat ztracená generace.

Nevydařilo se ani jeho působení ve Slavii, kde se neprosadil, byl přeřazen do juniorky a v zimě se nakonec s klubem rozešel. Od té doby byl bez angažmá. Chtěl ho nováček první ligy ze Znojma, ale šestadvacetiletý Fenin nakonec zkusí zacelit mezeru při zranění hlavní opory Severočechů Mahmutoviče.

Na Feninově angažmá se podle ČTK podílela i Česká asociace fotbalových hráčů, jejímž je členem. "Martin získal nový kontrakt a už delší dobu pracuje na tom, aby se vrátil do formy," uvedla předsedkyně asociace Markéta Haindlová.

V lize Fenin nastoupil do 90 zápasů, dal patnáct branek. Za dospělou reprezentaci hrál šestnáct utkání, ve kterých třikrát skóroval.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články