Hlavní obsah

Vůch se zabydluje v sestavě Teplic. S cizinci se domluvím, usmívá se záložník

Teplice

Teplický fotbalový záložník Egon Vůch nechyběl v jarní části sezóny dosud ani v jediném ligovém zápase svého týmu. Po zimním návratu z hostování v nižší soutěži se i v silné konkurenci dokázal dostat na hřiště z postu střídajícího hráče. A patří tak momentálně do užšího hráčského kádru předního celku tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Santos Nivaldo (vpravo) a Franci Litsingi z Teplic slaví gól proti Plzni - ilustrační foto.

Článek

Jak vidí Vůch aktuální snažení Teplic v Gambrinus lize? „Bohužel jsme se trošku zadrhli a z posledních dvou kol vydřeli pouze bod. Mrzela nás hlavně porážka od Mladé Boleslavi, po níž jsme ztratili třetí příčku. Ale pořád se držíme nahoře. V Jablonci jsme chtěli co nejvíce bodovat, nakonec z toho byla remíza. Je to sice plusový bod, jenže vzhledem k tomu, že jsme vedli, může se nerozhodný výsledek zdát ztrátou," zamyslel se dynamický záložník, který už hledí k pátečnímu duelu s Příbramí.

„Nejprve jsme si rozebrali derby v Jablonci a nyní se chystáme na další kolo. Jaro je teprve v polovině a nemůžeme si stěžovat na nějakou fyzickou únavu. Jsme přece mladí kluci. (úsměv) Věřím, že další domácí vystoupení zvládneme. A potvrdíme či ještě vylepšíme nynější čtvrté místo v tabulce," pravil Vůch.

Tepličtí jsou stále ve hře o pohárovou Evropu. „Samozřejmě sledujeme vývoj v soutěži, ale neupínáme se na výsledky dalších aspirantů. Hlavně se soustřeďujeme na sebe. Když vydržíme ve slušné formě a třeba pak výkony ještě zlepšíme, bude to dobré," nastínil jasné záměry.

Třiadvacetiletý středopolař se vrátil do teplického kádru po hostování v nižší soutěži po půl roce. A za tu dobu, kdy v týmu nebyl, se na soupisce Teplic zabydlela spousta cizinců - Litsingi, Salami, Chukwuma, Ramos, Nivaldo, Bratanovič. Jsou to většinou ofenzivní hráči, s nimiž na hřišti při útočných akcích hodně spolupracuje i Vůch.

„Zahraniční posily mluví anglicky nebo francouzsky. Co potřebuji, to jim řeknu anglicky a docela se s nimi domluvím. Když něco nevím, pomůžou mi kluci, hlavně Štěpán Vachoušek. Na hřišti ale nepotřebujeme moc mluvit. I cizinci už znají obligátní česká fotbalová slovíčka jako záda, přihraj apod. V tom není problém," uzavírá Vůch.

Reklama

Související témata: