Hlavní obsah

Disciplinárka nevyhověla teplickému Matulovi a trest mu nezkrátí

Disciplinární komise FAČR nevyhověla žádosti teplického obránce Milana Matuly a neprominula mu zbytek třízápasového trestu, který dostal před dvěma týdny za zákrok na Damiena Boudjemau ze Slavie Praha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický obránce Milan Matula na jednání disciplinární komise.

Článek

Matula už pykal při zápasech s Mladou Boleslaví a Jabloncem a pouze jako divák bude muset sledovat i páteční duel Teplic proti Příbrami. Vedle Matuly neuspěl s žádostí o prominutí zbytku trestu ani Pavel Malcharek z druholigového Zlína.

Disciplinární komise zahájila řízení s plzeňským Milanem Petrželou a libereckým Martinem Frýdkem za vzájemný incident ze sobotního zápasu 22. kola první ligy. Mistrovská Viktoria bude vyšetřována také kvůli "neakceptovatelnému opakovanému skandování části diváků" v osmifinále Poháru České pošty proti Domažlicím.

Slovenský brankář Slavie Kamil Čontofalský, který byl vyloučen v Mladé Boleslavi, bude Pražanům chybět v jednom utkání. Stejně byli potrestáni za čtyři žluté karty Petr Reinberk ze Slovácka a Kuvajťan Azíz Mašán z Příbrami.

Ve Fotbalové národní lize dostali dvouzápasový trest za osm žlutých karet Aleš Hanzlík z Českých Budějovic a Jaroslav Starý z Vlašimi. Za čtvrté napomenutí v ročníku si jednou nezahrají Petr Javorek z Táborska, Ezequiel Rosendo z Mostu, Jan Žídek z Frýdku-Místku a zlínští Michal Malý s Tomášem Jelečkem, jenž byl vyloučen po druhé žluté kartě.

Reklama