Hlavní obsah

Sparta vede ligu znovu o osm bodů, v duelu Znojma s Brnem padly tři červené

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Sparty zvítězili v utkání 23. kola na trávníku Slovácka 1:0 a Pražané tak vedou ligovou tabulku před druhou Plzní opět o osm bodů. V záchranářském duelu remizovalo Znojmo v Brně s hostující Zbrojovkou 1:1, v zápase padly tři červené karty. Brno dohrávalo v deseti, Znojmo dokonce v devíti. V dalším utkání o udržení se v nejvyšší soutěži zdolala Olomouc Bohemians 2:1. Stejným výsledkem zvítězila i Jihlava nad třetí Mladou Boleslaví.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Ladislav Krejčí (vlevo) a Pavel Kadeřábek se radují z gólu v Uherském Hradišti.

Článek
Fotogalerie

Sparta uhájila svou dlouhodobou ligovou neporazitelnost i na trávníku Slovácka. Do vedení mohl Pražany poslat už ve 26. minutě Dočkal, jehož střelu vytěsnil brankář Heča na tyč. Krátce po začátku druhé půle měl dobrou příležitost i kanonýr Lafata. I jeho křížnou střelu z voleje ale Heča zneškodnil.

Sparta pokračovala v tlaku. V 58. minutě obrovskou příležitost promrhal Krejčí. Kadeřábek mu poslal míč do ideální příležitosti, ale Krejčí přestřelil. Do formy se vracející záložník se ale spoluhráčům omlouvat nemusel. Hned v následující minutě neváhal napřáhnout zpoza pokutového území a povedenou střelou na zadní tyč překonal do té doby vynikajícího domácího brankáře.

Mladá Boleslav našla přemožitele

Sérii Mladé Boleslavi sedmi zápasů bez prohry dokázala přerušit rozjetá Jihlava. Vysočinu poslal do vedení ve 33. minutě Jungr, kterého do šance vyslal chytrou přihrávkou za obranu Vaculík. Pět minut po začátku druhé půle se domácí radovali podruhé. Jungr v rychlém útoku zatáhl míč, přihrál nabíhajícímu Harbovi, který překonal vyběhnutého Diviše. Středočechům se podařilo snížit zásluhou Korešovy střely zpoza vápna. Vyrovnat už ale hosté nestačili. Vysočina neprohrála už pátý duel v řadě.

Divoký duel vítěze neměl

Brno se Znojmem, které hrálo jako domácí celek právě v Brně, posbíraly stejný počet bodů, takže šlo v duelu celků bojujících o udržení v nejvyšší soutěži o hodně. Do vedení mohla jít Zbrojovka v 54. minutě, Zavadil trefil z přímého kopu tyč. Dvacet minut před koncem zápasu Košťál zastavil unikajícího Reljiče a viděl první červenou kartu zápasu.

V 70. minutě přišel na hřiště znojemský Zeba, který ještě v té samé minutě otevřel skóre zápasu. Postavil se totiž k zahrání přímého kopu a balón poslal do pravé šibenice. Zeba se radoval z gólu tak vehementně, že za to viděl žlutou kartu. A druhou viděl o pět minut později, když zbytečně fauloval uprostřed hřiště.

Ani to ale nebyla poslední červená karta, kterou v zápase z kapsičky sudí Královec vytáhl. Hnaníček totiž zastavil na rohu vápna Markoviče a musel po druhé žluté opustit hřiště. A Zbrojovka se nakonec dočkala vyrovnání. Pouhé dvě minuty před koncem se tečí prosadil Markovič.

Klokani na Hané ještě nikdy v lize nevyhráli. A nepodařilo se jim to ani na dvanáctý pokus za sebou. Skóre otevřel po individuální akci Pospíšil, který si potáhl míč od autové čáry a střelou z hranice vápna se prosadil. Druhý gól si hosté dali sami, když Varadiho centr si do vlastní brány srazil Krch. Pražanům se podařilo snížit až v nastaveném čase zásluhou Hory, ale porážce nezabránili.

Program 23. kola:
Pátek
Teplice - Příbram 1:0
Sobota
Liberec - Ostrava 3:2
Dukla - Plzeň 0:3
Neděle
Znojmo - Brno 1:1
Branky: 71. Zeba - 88. Markovič.
Jihlava - Ml. Boleslav 2:1
Branky: 33. Jungr, 50. Harba - 61. Koreš.
Olomouc - Bohemians 1905 2:1
Branky: 53. Pospíšil, 69. vlastní Krch - 90.+1 Hora.
Slovácko - Sparta 0:1
Branka: 59. Krejčí.
Úterý
18:30 Slavia - Jablonec

Reklama