Hlavní obsah

Dukla byla v poháru rovnocenným soupeřem i Spartě, varuje plzeňský Rezek

Plzeň

Minule na Spartě prohráli, což je pro fotbalisty Plzně jediná porážka z posledních deseti ligových kol. Hráči Viktorie teď po necelém měsíci opět zavítají k zápasu domácí nejvyšší soutěže do hlavního města. V sobotu večer bude na Julisce soupeřem Západočechů domácí Dukla, aktuálně šestý celek Gambrinus ligy.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jan Rezek z Plzně (vpravo) v souboji s olomouckým Martinem Pospíšilem.

Článek

Dukla v obou dosavadních domácích zápasech s Plzní prohrála a pokaždé inkasovala 4 branky. Obhájce titulu si na ni přesto dává dobrý pozor.

„Výsledky soupeře v posledních zápasech asi nejsou takové, jaké by si představovali. Pro nás se v tomto ohledu ale nic nemění. Duklu chápeme jako kvalitní tým s dobrým trenérem a myslím si, že nás nečeká vůbec nic jednoduchého," varuje Jan Rezek v rozhovoru pro klubový web. „V poháru proti Spartě potvrdili, že jí mohou být rovnocenným soupeřem. Na Duklu si budeme muset dát velký pozor," ujišťuje.

Nejbližší soupeř Viktorie nastoupil v pohárových zápasech proti Spartě v téměř totožné sestavě, která hraje i ligu. Větší zkušenosti s „anglickým týdnem" mají přece jen viktoriáni. „Tohle asi nehraje roli. Dva zápasy v týdnu se dají zvládnout a pro našeho soupeře by to neměl být problém," odmítá Rezek spoléhat se na únavu týmu z Julisky.

„Nejsem si úplně jistý, jestli jsem na jejich stadiónu hrál ligový zápas, ale nějaké pohárové ano. Většinou byla tahle utkání úspěšná, takže na Julisku mám vzpomínky dobré," vzpomíná Rezek. „Jezdil jsem se tam dívat ještě na bráchu, který hrál proti Dukle za Chomutov druhou ligu," pátrá v paměti plzeňský záložník.

Uhrin těží z širokého kádru

Viktorii v poslední době postila řada drobnějších zranění, její kádr je ovšem dostatečně široký na to, aby mohl trenér Dušan Uhrin všechny absence adekvátně nahradit.

„Je to naše velká výhoda. Kluci nasbírali zkušenosti v pohárech a všechny evropské zápasy nás posouvají vždy o něco dál. Proto věřím, že se dokážeme kvalitně připravit a na Dukle získáme tři body," neskrývá Rezek odhodlání.

Na druhé příčce tabulky má Plzeň desetibodový náskok na třetí a osmibodovou ztrátu na první místo. „Určitě to nebereme tak, že nemáme o co hrát. V kabině nic takového nepadlo, naopak si říkáme, že chceme vyhrát každé utkání," zdůrazňuje Rezek.

Zápas Dukla - Plzeň se hraje v sobotu od 20:15, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line přenos na Sport.cz.

Jak dopadne zápas Dukly s Plzní?
Zvítězí Dukla
22,7 %
Zápas skončí remízou
17,8 %
Zvítězí Plzeň
59,5 %
Celkem hlasovalo 1688 čtenářů.

Reklama

Související témata: