Hlavní obsah

Liberečtí odčinili debakl. Improvizovaná obrana nezklamala, těšilo Šilhavého

Josef PešoutSport.czPrávo

Odčinit předchozí debakl z Plzně. To byl ústřední cíl fotbalistů Slovanu Liberec pro další prvoligový zápas s Baníkem Ostrava. Svou roli favorita Severočeši nakonec proti poslednímu celku tabulky splnili po vítězství 3:2. Znamená to, že Liberečtí mají z posledních dvou kol netypické skóre 3:8. Dál se ale drží v kontaktu se třetím místem. „S výsledkem musíme být spokojeni,“ oddechl si liberecký trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu David Pavelka (vlevo) z Liberce se raduje se spoluhráči Serhijem Rybalkou a Martinem Frýdkem (zády).

Článek
Fotogalerie

Tým Slovanu šel do duelu s Baníkem v nezáviděníhodné situaci. K dispozici nebyli zraněný kapitán a lídr Kováč ani stále marodící Fleišman. „Po výpadku v Plzni a vinou přetrvávajících absencí jsme těžko dávali mužstvo dohromady. Největší otazníky jsme řešili ve složení obranné řady, v níž jsme nuceni improvizovat. Rajnoch ani Karišik ještě nemohli jít naplno do zápasu, ale myslím si, že Coufal, Pimpara, Sackey a Frýdek to vzadu zvládli. Udělali jsme však změnu na postu brankáře a Přema Kovář tým podržel, byť druhý inkasovaný gól byl trochu nešťastný," rozebíral Šilhavý.

Liberečtí předvedli skvělý úvod. „Brzy jsme se dostali do dvoubrankového vedení, ale trochu nás zaskočilo snížení Baníku na 2:1. Ve chvíli, kdy se Ostrava nadechovala, jsme naštěstí přidali třetí gól. Poslední desetiminutovku jsme však měli odehrát lépe. Po vyloučení ostravského hráče se nám naskýtal prostor k brejkovým situacím, které jsme nevyužili. A i když je soupeř početně oslaben, nikdy nevíte, co se stane," připomněl Šilhavý dramatické momenty až do závěrečného hvizdu.

Komňacký: Byli jsme zralí na ručník

Snaha o únik ze dna tabulky Baníku Ostrava nevyšla. „Přitom jsme jeli do Liberce s vírou, že máme na to, abychom se poprali o dobrý výsledek a pokusili se získat nějaký bod. Bohužel jsme prospali začátek. Naše hra byla pasivní, nepřesná, byli jsme zralí na ručník," dával najevo rozpaky trenér František Komňacký.

„Zlepšeným pohybem hráčů se nám podařilo aktivitu domácích zastavit a docela logicky jsme snížili. Nenavázali jsme ale na závěr prvního poločasu a rozhodl třetí gól Liberce. Po korekci na 3:2 jsme ovšem v deseti už neměli síly ani čas na vyrovnání. Byť jsme venku dali dva góly, nestačilo to a odjíždíme zklamaní," uznal kouč složité pokračování jarní sezóny v ostravském provedení. Zbraně ale poslední tým tabulky neskládá. „Nesmíme připustit paniku ani trudnomyslnost v kabině. Musíme vycházet z vědomí, že jsme schopni uhrát lepší výsledky, které nás posunou k záchraně," dodal Komňacký po libereckém duelu.

Reklama

Související témata: