Hlavní obsah

Olomouc - Bohemians 1905 2:1Záchranářský souboj zvládla lépe Olomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Pospíšil 1 : 0
59. Krch (vlastní) 2 : 0
90. Hora 2 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc

Důležitý souboj o záchranu Olomouce a Bohemians 1905 zvládla lépe domácí Sigma, a i když nic převratného nepředvedla, zaslouženě se radovala ze tří bodů po výhře 2:1.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Pavel Dreksa z Olomouce (vlevo) a Ivan Lietava z Bohemians bojují o míč.

Článek

„Až do obdržené branky jsme hráli dobře. Byli jsme aktivní, nenechali se domácími zatlačit. Hraje se ale na góly a v tom nás Sigma předčila. Kontaktní gól přišel už pozdě. Teď nám nezbývá nic jiného, než příště doma porazit Teplice," tvrdil trenér Bohemians Luděk Klusáček.

Olomoucký trenér Zdeněk Psotka výrazně pozměnil sestavu, když postavil „nové" stopery Dreksu, Škerleho a také ofenzivního Schulmeistera, který byl v zimě prakticky na odchodu z klubu a překvapivě nechal sedět záložníka Navrátila. Defenzívě Hanáků to sice pomohlo, samotný fotbal ale dlouho plakal. Kloudných akcí totiž bylo k vidění jako šafránu.

Sigma začala aktivněji. Už v 9. minutě Berkovec s námahou vytáhl Schulmeisterovu ránu z levé strany na roh. O minutu později pálil v nadějné pozici těsně mimo Dreksa. Za další dvě minuty ale mohlo udeřit na druhé straně, když se míč po nevinné akci dostal k Lietavovi, který však jen trefil gólmana Zlámala.

V první půli gól nepadl

Hanáci měli dál více ze hry. K zakončení se ale dostávali jen sporadicky, neboť kombinace jim ve finální fázi vázla. Berkovce vyzkoušel znovu už jen Schulmeister. Jeho střela z dálky však neměla šanci na úspěch. Dál se pak hrálo na obou stranách jen po vápna a tak gólu se do přestávky na Andrově stadiónu nedočkali.

Do druhé půle vstoupili domácí přece jen odvážněji. Dopředu se tlačili ve větším počtu a začali tak Klokanům zatápět. V 54. minutě prošel až k šestnáctce Pospíšil, napřáhl a Berkovec proti jeho přesné přízemní střele k levé tyči neměl nárok. Sigma od té doby byla lepší, vymyslet něco se jí však nedařilo. Pomohl ji až v 70. minutě Krch, když hlavou nešťastně usměrnil za záda vlastního gólmana centr Varadiho.

Olomouci pomohla příprava mimo město

Bohemians se ke slovu dostali až v samém závěru. Lietavu ještě vychytal Zlámal, na Horu, který prokličkoval mezi čtyřmi zadáky Sigmy, už ale nevyzrál. Víc však už toho hosté nestihli, neboť vzápětí sudí zápas ukončil.

„Zápas jsme potřebovali zvládnout, podařilo se a jsme za to rádi. A je jedno, že to bylo spíše bojovným výkonem, než krásou. Po ostudě v Jihlavě jsme potřebovali něco změnit a tak jsme se celý týden připravovali mimo Olomouc, aby z hráčů ten tlak, který doma neustále cítili, opadl. V sestavě jsme pak vsadili na zkušené hráče a vyplatilo se nám to. Dobojováno ale zdaleka není. Čekají nás další, stejně důležité duely a i ty musíme zvládnout," prohlásil olomoucký lodivod Zdeněk Psotka.

23. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:1 (0:0)
Branky: 53. Pospíšil, 69. vlastní Krch - 90.+2 Hora. Rozhodčí: Ardeleánu - Kordula, Kotík. ŽK: Dreksa - Moravec. Diváci: 5690.
Olomouc: Zlámal - Zahradníček, Dreksa, Škerle, Javůrek - Varadi, Houska, Nepožitek (62. Navrátil), Pospíšil, Schulmeister (79. Šindelář) - Depetris (89. Rolinc). Trenér: Psotka.
Bohemians: Berkovec - Pauschek, Krch, Brabec, Kalina (82. Kuklys) - Jindřišek - Moravec (64. Bartek), Rada, Nerad (70. Budínský), Hora - Lietava. Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: