Hlavní obsah

Litsingi slavil Mahmutovičovy narozeniny, řízení v opilosti lituje. Slíbil, že to bylo naposledy, říká teplický šéf

Teplice

Pokuta a podmínečné ukončení smlouvy. Takový trest vyfasoval Franci Litsingi od managementu Teplic za řízení v opilosti. Konžského útočníka zastavila v sobotu v pět ráno policejní hlídka, osmadvacetiletý hráč podle serveru tn.cz nadýchal 1,76 promile alkoholu. Následně jej policisté odvezli k výslechu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Záložník Teplic Franci Litsingi.

Článek

Pokud by Litsingi znovu pochybil, na Stínadlech končí. „Vedení společnosti jednoznačně odsuzuje chování Franciho Litsingiho, který tímto činem porušil hrubým způsobem profesionální smlouvu. Tento čin odmítáme z lidského i profesionálního hlediska, s hráčem bylo okamžitě zahájeno řízení přesně dle disciplinárního řádu a etického kodexu společnosti. Výsledkem řízení je podmínečné ukončení profesionální smlouvy a finanční postih," stojí v prohlášení Teplic.

Po pátečním vítězství nad Příbramí (1:0) se tým odebral do jedné z teplických restaurací na oslavu 28. narozenin útočníka Aidina Mahmutoviče. Vzhledem k volnému víkendovému programu se akce protáhla do sobotního rána, na jejím konci nasedl Litsingi do auta a mířil domů. Jeho jízdu ukončila silniční kontrola v centru města.

„Velmi se omlouvám vedení klubu, trenérům, spoluhráčům, partnerům klubu a všem fanouškům. Svého činu velmi lituji, zklamal jsem důvěru všech, kteří mi věřili a podporovali mě. Jsem připraven nést všechny následky," citoval Litsingiho klubový web. Hrozí mu nepodmíněný trest 1 rok vězení, pokuta 25 000 až 50 000 Kč a zákaz řízení na 1 až 2 roky. Spadá totiž do kategorie hříšníků, kteří nadýchají víc než jedno promile.

Krob, Grigar a Jindráček s Litsingim nejeli

O víkendu si jej na kobereček pozvalo vedení Teplic, aby vše vysvětlil. Autor 10 branek v této sezóně nezapíral, potvrdil policejní verzi. „Je zklamaný, mrzí ho to. Stalo se mu to poprvé, slíbil, že také naposledy," řekl Právu teplický ředitel František Hrdlička. Trenér Zdeněk Ščasný se k incidentu odmítl vyjádřit.

Severočeši se však důrazně ohradili proti dalšímu tvrzení tn.cz, podle kterého cestovali v autě s Litsingim tři jeho spoluhráči: obránce Jan Krob, brankář Tomáš Grigar a útočník Martin Jindráček.

„Zmiňovaní hráči prokazatelně, dle policejního vyšetřovaní, výpovědí samotných hráčů i dalších očitých svědků, v této kauze nefigurují," tvrdí klub. „Jsou v tom nevinně, v autě nejeli. Televize Nova pustila informaci, kterou si neověřila," doplnil Hrdlička.

Trio v neděli probíralo se svými právníky možnost obrany proti křivému nařčení. „Budeme to řešit ještě v pondělí, zatím se nebudu vyjadřovat, nezlobte se," podotkl Krob. Je pravděpodobné, že záležitost nabere na obrátkách.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice