Hlavní obsah

Dukla klesá, protože si myslela, že je výborná

Karel FeltPrávo

Dukla zvolna klesá tabulkou. Nedává góly, lehce inkasuje. Šest kol nevyhrála a pětkrát z toho prohrála.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Praha Luboš Kozel.

Článek

„V tomhle je fotbal spravedlivý. Vyžíráme si to sebeuspokojení, které přišlo po výhře nad Teplicemi, kdy jsme si mysleli, jak jsme výborní," potvrdil kouč Dukly Luboš Kozel pořekadlo, že pýcha předchází pád.

V 17. kole Dukla na Julisce porazila Teplice 3:1 a vyskočila na třetí příčku. Od té doby už jen ztrácela, remizovala pouze s Příbramí. Doma dokonce podlehla 0:3 Jihlavě a v sobotu stejným výsledkem i Plzni.

Úvahy o pohárové Evropě definitivně vzaly za své po vyřazení v domácím poháru se Spartou. Přesto na Julisce nepanikaří a nechtějí slyšet ani o krizi.

Deka na hráčích ještě neleží, ví Kozel

„Za výkony v posledních zápasech se stydět nemusíme. Nemluvil bych proto o krizi. Ta se dostaví, když na hráčích leží deka a neumějí si přihrát. Já jsem ale na nich viděl odhodlání. Dokázali jsme vzdorovat dvěma nejlepším týmům v lize, Spartě a Plzni. Prohrát s nimi není ostuda," konstatoval Kozel po duelu s Viktorií.

Podle kouče Dukly byl sobotní zápas mezi šestnáctkami vyrovnaný. „Jenže se rozhoduje v pokutových územích, a tam byla Plzeň efektivnější. Do nebezpečných situací se dostala šestkrát a dala tři góly. Naše řešení situací bylo horší, a to jsme jich měli víc," posteskl si Kozel.

Trenér klubu z Julisky také přiznal, že je načase udělat změny v kádru. „Měli jsme osu týmu, ale těm hráčům už bude devětatřicet a šestatřicet let (Gedeon a Vorel). Musíme hledat nové varianty," konstatoval Kozel s tím, že závěr ligy ale Dukla rozhodně nevypustí.

Reklama