Hlavní obsah

Sparta obsadila před derby Pražský hrad, na rivala shlíží s rekordním náskokem

Praha

Jako by jim nestačilo, že už rok opatrují klíč pro vládce Prahy a před derby mají na rivala historický náskok 38 bodů. Fotbalisté Sparty prezentovali své plány před sobotním duelem se Slavií v noblesním prostředí v Lobkowiczkém paláci na Pražském hradě. „Derby je přece zápasem o Prahu a jejím největším symbolem je právě Hrad,“ vysvětlil s úsměvem mluvčí klubu Ondřej Kasík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Vítězslav Lavička (druhý zprava) a hráči Ladislav Krejčí (vlevo), David Lafata a Pavel Kadeřábek před sobotním derby se Slavií na terase Lobkowiczkého paláce na Pražském hradě.

Článek
Fotogalerie

Shlíželi na věčného rivala z pěkně velké výšky. Tím spíše, když vkročili na historický balkón a celé město měli doslova u nohou.

Nebyl by to však kouč Vítězslav Lavička, aby nedržel svoji družinu pěkně při zemi. „Jako vládci Prahy se necítíme. Jsem trenérem mužstva, na něž se mohu spolehnout. Derby je specifický těžký zápas, který pro nás představuje další překážku v cestě za titulem," poukázal kouč.

Rozdíl třináct příček a hlavně 38 bodů sedm kol před koncem Gambrinus ligy představuje historickou ztrátu sestupem ohrožené Slavie na vedoucí Spartu.

„Z mládežnických a juniorských kategorií takový odstup nepamatuji. Na tabulce ovšem nezáleží, derby je specifické," upozorňuje letenský odchovanec Pavel Kadeřábek. „Ani jako hráč si na takový odstup od Slavie nevzpomínám. Navzdory problémům, jimiž prochází, však bereme sobotního soupeře jako tým, který má stále své zbraně. A na němž už je znát holandský rukopis nového trenéra Pastoora," upozorňuje Lavička.

Zápas Sparta - Slavia se hraje v sobotu od 15:00, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz. Derby je vyprodáno, kapacita byla z bezpečnostních důvodů snížena na rovných 19 000 míst.

Reklama

Související témata: