Hlavní obsah

Jablonec - Dukla 1:4Dukla se v Jablonci po šesti zápasech dočkala vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Mareš 0 : 1
22. Jablonský 1 : 1
29. Berger (penalta) 1 : 2
69. Berger 1 : 3
90. Pospěch 1 : 4
Záznam online reportáže

Jablonec nad Nisou

Fotbalisté Dukly vyhráli v 24. kole Gambrinus ligy na hřišti Jablonce 4:1 a ukončili šestizápasovou sérii bez vítězství. Výhru Pražanů zařídil dvěma zásahy Tomáš Berger, který tak ukončil téměř roční čekání na gól, po jednom přidali Jakub Mareš a Zbyněk Pospěch. Za domácí dokázal v prvním poločase srovnat Tomáš Jablonský, po přestávce za stavu 1:2 nedal penaltu Luboš Loučka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Smutní fotbalisté Jablonce po porážce s Duklou. Zleva Vít Beneš a Pavel Eliáš.

Článek
Fotogalerie

Dukla nastoupila bez svého nejlepšího střelce Pospěcha, který v lize v pěti zápasech za sebou neskóroval, a už po 40 vteřinách se ujala vedení. Po Hlinkově centru se ve vápně dostal k míči Mareš a střelou z voleje zamířil do protipohybu domácího gólmana Valeše.

Jablonec se však rychle oklepal a postupně přebral aktivitu. Ve 22. minutě se Severočeši dočkali vyrovnání, když Kopicův centr prodloužil Novák na Tomáše Jablonského, který hlavou poslal míč do horního rohu branky.

Nerozhodný stav vydržel na Střelnici pouhých sedm minut. Po zákroku Vrzala na Bergera nařídil rozhodčí penaltu a sám faulovaný hráč pokutový kop střelou po zemi s přehledem proměnil. Pro útočníka Dukly to byl první ligový zásah po jedenácti měsících.

Loučka neproměnil penaltu

Jablonec do druhého poločasu poslal na hřiště Čížka místo Vrzala a Michala Hubníka místo Fantiše a právě po faulu Mareše na Čížka mohl z penalty v 54. minutě vyrovnat Loučka. Střelu domácího kapitána ale zlikvidoval brankář Rada a vzápětí si poradil i s Hubníkovou hlavičkou.

Gól naopak padl na druhé straně a v 69. minutě se o něj postaral opět Berger. Domácí stoper Beneš ve snaze odvrátit centr poslal míč na Valeše, ten jej sice dokázal vyrazit na břevno, od kterého se ale odrazil přímo k útočníkovi Dukly a ten míč uklidil do prázdné branky.

V nastavení se navíc ukončení střeleckého půstu dočkal i střídající Pospěch. Využil Valešovy chybné přihrávky a po lobu přes jabloneckého brankáře si připsal jedenáctý gól v sezóně.

24. kolo fotbalové Gambrinus ligy:
Baumit Jablonec - Dukla Praha 1:4 (1:2)
Branky: 22. T. Jablonský - 29. z pen. a 69. Berger, 1. Mareš, 90.+3 Pospěch. Rozhodčí: M. Paták - Pospíšil, Mokrusch. ŽK: Vrzal, Loučka - Mareš, Romera, Rada. Diváci: 2058.
Jablonec: Valeš - Eliáš, J. Štochl, Beneš, Vrzal (46. Čížek) - Kopic, Loučka, Novák, T. Jablonský (78. Doležal) - Třešňák, Fantiš (46. M. Hubník). Trenér: Skuhravý.
Dukla: Rada - Romera, Štetina, Božič, Matěj Hanousek - Hlinka, Koval (85. Ouedraogo), J. Marek (63. Pospěch), Marek Hanousek - Mareš (88. Engelmann), Berger. Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: