Hlavní obsah

Pustit se do debat, tak mi asi někdo prostřílí kolena, rýpnul si Rajnoch. Damková hájí sudího

Praha

Stojí si za svým. Nasadil ironický tón. Liberecký obránce Jan Rajnoch je dál přesvědčen, že penalty, které přinesly obrat v utkání Slovanu v Příbrami, nebyly nařízeny správně. Domácí nakonec sobotní zápas ve stínu mnohem více sledovaného pražského derby dotáhli k vítěznému konci - 3:1.

Foto: Petr Horník, Právo

Předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damková.

Článek

"Přešla mě chuť na fotbal," jen těžko se Rajnoch smiřoval s penaltami v příbramský prospěch. Natožpak s vyjádřením Damkové, a tak přešel do rýpavého tónu. "Tak mám pocit, že kdybych se chtěl pustit do nějakých větších debat, tak mi asi někdo prostřílí kolena," vyslal další vzkaz na Twitter.

A pokračoval se zjevnou nadsázkou. "Omlouvám se všem spoluhráčům, vedení a  fanouškům za to, že jsem jim prohrál svojí nešikovností zápas v Příbrami."

Nešlo o jednoznačné situace. Sudí Petr Ardeleánu, jemuž je předhazována regionální sounáležitost s Damkovou, neboť pochází z Tachova, tedy ze západu Čech jako šéfka rozhodčích, si ale podle všeho svůj verdikt obhájí, byť domácí Danoski, který padal před druhou penaltou, šel k zemi zřejmě dříve, než se k němu Rajnoch skluzem dostal.

V prvním případě to bylo spletitější, do obranné akce proti domácímu Azízovi se zamotalo vícero libereckých hráčů. Kuvajťan v dresu Příbrami se po nepřehledné situaci ocitl na zemi. Z mála záběrů kamer není vše dostatečně patrné.

Damková hájila verdikty rozhodčího, ovšem s tím, že je to jen její názor, nikoli celé komise. „Obě situace byly velmi složité na posouzení a ani v komisi jsme k nim zatím nezaujali jednoznačné stanovisko. Pokud budu mluvit za sebe, tak rozhodčí Ardeleánu postupoval správně," vyjádřila se Damková.

Působí obhajoba sudího ze strany Damkové věrohodně?
Ano
7,7 %
Ne
92,3 %
Celkem hlasovalo 7262 čtenářů.

Reklama