Hlavní obsah

Olomouc - Příbram 0:0Olomouc v záchranářském duelu remizovala s Příbramí bez branek

Fotbalisté Olomouce remizovali ve 25. ligovém kole v záchranářském souboji s Příbramí bez branek. Hanáci nevyužili ani krátkou přesilovku po vyloučení hostujícího Jakuba Jugase ze 77. minuty a z dvanáctého místa v tabulce nadále ztrácejí na dnešního soupeře dva body. Příbram bodovala ve čtvrtém z posledních pěti utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký trenér Zdeněk Psotka.

Článek

Trenér Sigmy Psotka udělal proti nepovedenému zápasu v Brně několik změn, ofenziva se ale neprobudila a Olomouc podruhé za sebou neskórovala. Hanáci přitom začali náporem. Ve 24. minutě měl výbornou pozici Schulmeister poté, co centr minul Hájovský, ale hostující zadák Zápotočný střelu olomouckého útočníka do branky nepustil.

Po půlhodině hry běžel sám na Hrušku Varadi, brankář Příbrami ale dokázal zasáhnout, stejně jako proti Nepožitkově dorážce. Ve 37. minutě měla na druhé straně podobnou šanci i Příbram, Zlámal ale Řezníčka vychytal.

Hned z protiútoku zahrozil Schulmeister, v dobré pozici těsně minul. Na druhé straně Hanáky zlobil Řezníček, tentokrát zakončoval volejem po centru Volešáka, ale Zlámal byl opět na místě.

Po přestávce Příbram vyrovnala hru a v první čtvrthodině druhé části se tak Olomouc do šance nedostala. Navrátil pak neprotlačil míč na úplně osamoceného Schulmeistera a z protiútoku odmítl vedení střídající Slepička, který zblízka trefil Zlámala.

Sigma hrála od 77. minuty přesilovku po vyloučení hostujícího Jugase. Trenér Psotka poslal na hřiště další útočníky, ale Příbram dokázala remízu přes optický tlak domácích ubránit. V 90. minutě mohl rozhodnout olomoucký Varadi, sám před prázdnou brankou ale špatně zpracoval míč.

Sigma Olomouc - 1. FK Příbram 0:0
Rozhodčí: Kocourek - Urban, Kříž. ŽK: Škerle - Mišůn, Jugas, Volešák. ČK: 77. Jugas. Diváci: 3583.
Olomouc: Zlámal - Vidlička (86. Rolinc), Dreksa, Škerle, Javůrek - Zahradníček (70. Depetris), Nepožitek (65. Navrátil), Šindelář, Pospíšil, Schulmeister - Varadi. Trenér: Psotka.
Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn - Pilík, Volešák, Mašán (60. Slepička), Krbeček, Danoski (81. Tarczal)- Řezníček (87. Kraut). Trenér: Čuhel.

Reklama

Související témata: