Hlavní obsah

Šourák, co se málem ani nedokutálel za čáru. Pro Spartu byl ale šťastný gól Kadeřábka ohromně důležitý

Šourák, který se málem ani nedokutálel ani přes brankovou čáru... Tak slabá střela to totiž byla. Na překonání domácího brankáře Rady ale stačila. Třetí minuta malého pražského derby se na Julisce ještě ani nenaplnila a Sparta přičiněním mladého Pavla Kadeřábka nad Duklou už vedla. „Míč mi sjel po noze. Nechtěl jsem střílet, ale nahrávat Lafatovi,“ přiznával bezelstně, že jeho gólová trefa byla hodně šťastná. Důležité ale bylo, že platila, Sparta díky ní vedla a mohla utkání režírovat podle svých představ k výhře 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Kadeřábek ze Sparty a Tomislav Božič z Dukly.

Článek
Fotogalerie

Zůstal ležet za bránou a očima balón doslova tlačil. „Dobíhal tam jeden z domácích hráčů, takže jsem se obával, že balón dostihne. Fandil jsem, aby za čáru doklouzal," líčil Kadeřábek chvíli, která ovlivnila po 173 sekundách vývoj celého střetnutí.

Bude Sparta slavit titul doma?

A dost možná, že i s definitivní platností rozhodla o titulu. Sparta by ho mohla slavit už v sobotu po utkání s Libercem. Pochopitelně za předpokladu, že by druhá Plzeň nezvládla dnešní dohrávku se Slavií, nebo že by nepochodila příští pátek doma s Teplicemi.

„Bylo by samozřejmě hezké slavit titul doma, ale to neovlivníme, protože bude záležet i na výsledcích Plzně. Takže je jedno, kdy nad primátem budeme jásat, hlavně že přijde," nechává Kadeřábek hrátky kolem titulu osudu a dnům příštím.

Podstatné je, že Spartě k titulu, na který čeká od roku 2010, chybí jen krůček. Teď už úplně nepatrný. Zvláště po nedělním derby, v němž zlomila prokletí Julisky a poprvé od návratu Dukly na ligovou scénu na jejím hřišti vyhrála.

„Měli jsme to v hlavě, o této nepříznivé bilanci jsme věděli. A nedávné pohárové čtvrtfinále na Julisce nám ji zase připomnělo. Tentokrát nám ale pomohl rychlý vedoucí gól. Celou první půli jsme hráli fantasticky a domácí Duklu k ničemu nepustili. Druhý poločas už tak ideální nebyl, protože jsme přece jen trochu zalezli, ale nakonec jsme vyhráli zaslouženě," glosoval sparťanský obránce střetnutí znamenající pro jeho Spartu už pětadvacátý duel, v němž nenašla přemožitele.

Ptal se: Hušby, co blázníš?!

Zásluhou jeho trefy, ale i dvou gólů Hušbauera, který v tabulce ligových kanonýrů předstihl vyhlášeného snajpra Lafatu.

„Fantazie, kdyby se záložník stal králem střelců, pro nás je však mnohem podstatnější, že góly dávají a tudíž mužstvu pomáhají oba. Ten první z kopačky Hušbauera byl nádherný. A to jsem si v první chvíli říkal: Hušby, co blázníš?! Jenže on to prostě parádně trefit umí. Jeho branka bude v anketě o nejlepší gól roku zase hodně vysoko," oceňoval Kadeřábek výstavní spoluhráčovu trefu, která stvrzovala vedení Sparty a dala malému derby definitivně jednoznačný ráz.

Reklama

Související témata: