Hlavní obsah

Slávisté viní Uhrina z rasismu. Neves byl zralý na desetizápasové stop, hájí se kouč Plzně

Slávistický cholerik byl v ráži. Během zápasu s Plzní (0:2) i po něm ho museli spoluhráči držet, aby se po někom nevrhl. Kapverdský fotbalista Fernando Neves kupodivu nejvíc válčil s koučem soupeře Dušanem Uhrinem. „Kdybych vám řekl, co na mě měl, dostal by deset zápasů,“ kroutil hlavou Uhrin. „Hráči mi tvrdí, že trenér soupeře použil rasistické poznámky vůči našemu hráči,“ pálil na druhou stranu Alex Pastoor, kouč Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fernando Neves ze Slavie Praha po prohře s Plzní.

Článek
Fotogalerie

Rozlícený byl až běda. „Nando je cholerik, ale také ve mně se to hodně vařilo," usmál se obránce Michal Smejkal a dal najevo, že slávistům se nelíbil výkon rozhodčího Proskeho.

Neves mu nemohl zapomenout žlutou kartu, která je pro něj čtvrtá v sezóně a bude tudíž chybět v derby na Bohemce. Do křížku s plzeňským koučem Uhrinem se dostal hned po jejím udělení i po zápase.

„Neves měl v tunelu něco se mnou, já s ním neměl nic. Zeptejte se jeho. Že hráči mluví na trenéra hostujícího týmu, by si měla vyřídit Slavia. Když vám řeknu, co na mě měl, je to tak na deset kol.  Samozřejmě pro něj, pro mě ne," řekl po zápase plzeňský trenér Dušan Uhrin.

Červenobílí si ujasní, co se stalo

Slávisté však vidí konflikt přesně naopak. „Nerozumím jazyku, hráči mi ovšem řekli, že kouč soupeře použil rasistické poznámky vůči našemu hráči. Jestli je to pravda, mělo by se to rozhodně přezkoumat," vyzval nizozemský kouč Alex Pastoor.

Na mysli měl samozřejmě Nevese. „Hádali se spolu již v průběhu zápasu o žluté kartě. Nevím, jestli to pokračovalo i v tunelu. Asi je lepší, že jsem to neslyšel. Tohle jsou přesně věci, které mě dokážou hodně naštvat," láteřil Pastoor.

Není tedy vyloučeno, že Slavia podá podnět k prošetření celé záležitosti. „V tunelu je plno emocí. Musíme si to ujasnit, co se stalo. Pokud to uznáme za vhodné, budeme žádat prošetření," avizoval Jiří Vrba, mluvčí Slavie.

Reklama