Hlavní obsah

Plzeň - Teplice 3:0Plzeň suverénně obrala Teplice a zatím zatrhla sparťanské oslavy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Petržela 1 : 0
66. Ďuriš 2 : 0
90. Končal 3 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň
Aktualizováno

Plzeň sebevědomým výkonem doma v pátek večer porazila v předehrávce 26. kola Gambrinus ligy Teplice 3:0 a fotbalisté Sparty mají jistotu, že ani případný sobotní triumf nad Libercem jim nezaručí mistrovské oslavy. Na vysněnou korunovaci si Letenští budou muset počkat minimálně týden.

Foto: Petr Eret, ČTK

Radost plzeňského záložníka Milana Petržely.

Článek
Fotogalerie

Plzeňským se do přestávky nevedlo podle představ. Však také trenér Dušan Uhrin mladší v jednom kuse svěřence od postranní čáry káral a pěkně od plic jim sděloval připomínky k jejich výkonu. Západočechům totiž jednoznačně chyběl větší pohyb, nebyli ani dostatečně důrazní a nechávali soupeři hodně prostoru.

I proto mohli fotbalisté Teplic celkem pohodlně kombinovat, ovšem většinou jen ve středu hřiště. Jakmile se přiblížili k brance Kozáčika, vlastní nepřesností se o rýsující šanci připravili, a tak za celý první poločas neměli jedinou příležitost skórovat a mezi tyče vůbec nezamířili.

Domácí nebyli o moc úspěšnější, protože hlavičkující Řezník poslal balón přímo do náruče Grigara a Hejda zase trknul míč vysoko nad branku. Stačila však jediná nepozornost Severočechů a Plzeň se ujala vedení. Hosté nechali prostor z levé strany pronikajícímu Ďurišovi, jehož přihrávku na malé vápno nekompromisně napálil do branky Petržela - 1:0.

Po obrátce domácí zápas kontrolovali. Drželi míč, ve středu pole dobře kombinovali, nebezpeční byli však jen výjimečně, jako když Limberského centr v 55. minutě propadl v pokutovém území k Wágnerovi, který však vysoko přestřelil.

Litsingi příležitost promarnil

Až o jedenáct minut později získali domácí klid, když po zpětné přihrávce Hořavy sice nedokázal Wágner ani na dvakrát propálit houf těl před sebou, míč se však odrazil k volnému Ďurišovi, jenž dorážel neomylně - 2:0.

Severočeši se na odpověď nezmohli. Po narážečce s Nivaldem měl sice vyloženou šanci v 72. minutě Litsingi, jenže Kozáčik tasil skvostný zákrok, a tak bylo rozhodnuto. Zvláště, když v poslední minutě prvním ligovým gólem pečetil vítězství Plzně Končal.

Teplice z posledních sedmi zápasů vyhrály jediný, dvakrát remizovaly a čtyřikrát prohrály, venku dokonce neslavily tříbodový zisk osm utkání v řadě. A v příštím kole hostí pražskou Spartu, která touží po mistrovské korunovaci a v lize dosud neprohrála.

Gambrinus liga, 26. kolo:
Viktoria Plzeň - FK Teplice 3:0 (1:0)
Branka: 35. Petržela, 66. Ďuriš, 90. Končal. Rozhodčí: Kocourek - Urban, Hock. ŽK: Řezník - Hošek. Diváci: 9873.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Hořava, Horváth - Petržela (75. Tecl), Ďuriš (81. Hrošovský), Kovařík (63. Končal) - Wágner. Trenér: Uhrin ml.
Teplice: Grigar - Hošek, Matula, Jablonský, Krob - Ljevakovič (74. Ramos), Vachoušek - Vondrášek (66. Vúch), Jindráček (63. Chukwuma), Litsingi - Nivaldo. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava