Hlavní obsah

Došek stovku neřeší. Fanoušky nadávající Peltovi nekomentoval

Uherské Hradiště

Útočník fotbalistů Slovácka a člen Klubu kanonýrů Libor Došek dosáhl na metu sta gólů v nejvyšší české soutěži. Jubilejní branku vstřelil ve druhé minutě nastavení sobotního prvoligového utkání s Olomoucí. Celek z Uherského Hradiště se v závěru trefil ještě jednou a za vítězství 3:1 si připsal tři body.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Urostlý útočník Došek (uprostřed) ze Slovácka vstřelil už svou 100. ligovou branku.

Článek

„Zaplaťpánbůh za to, že mi to tam po čase zase spadlo. Těší mě, že jsem dosáhl na další metu. Stovku ovšem tolik neřeším, důležité je, že jsme vyhráli. Myslím ale, že to byl pěkný gól," pochválil se urostlý forvard, který si tak dal dárek ke čtvrtečním šestatřicetinám. „Hlavně jsem chtěl trefit bránu. Balón parádně zapadl do šibenice," liboval si.

To, že rozhodčí Zelinka přerušil utkání v 58. minutě kvůli nelichotivému skandování fanoušků na adresu šéfa FAČR Miroslava Pelty, nechtěl Došek komentovat. „K tomu se nebudu vyjadřovat. Pauza ovšem příjemná nebyla. To ale bylo stejné pro oba týmy," uvedl jen.

Schulmeister fandění chápal

Olomoucký Jan Schulmeister, který čtvrt hodiny před koncem vyrovnal na 1:1, mínil, že k fotbalu i trochu drsnější fandění patří. „Ale jestli to mají sudí nařízeno, pak přerušení zápasu chápu. Vyvádí to ovšem obě mužstva z tempa," vadilo mu.

Schulmeistera rozladilo, že jeho celek přišel o bod v nastaveném čase. „Nerozhodný výsledek jsme už měli udržet," měl jasno. Připustil, že má obavy, zda Sigma zvládne zbývající čtyři duely sezóny tak, aby se udržela mezi elitou. „Především venku se nám vůbec nevede, a tak musíme body potřebné k záchraně vydolovat doma. Za týden potřebujeme zdolat Baník," vyhlížel už další moravskou bitvu.

Došek: Motivaci vyhrávat máme

To Slovácko má příjemnější starosti, výhrou se posunulo už na šestou příčku. „A to se v Hradišti spekulovalo, že to Olomouci pustíme. Vůbec nechápu, kam lidé na takové kraviny chodí," divil se Došek.

Byl by rád, kdyby se jeho mužstvu povedlo udržet se v lepší polovině ligové tabulky. „Pětatřicet bodů bohatě stačí na záchranu, a tak už můžeme hrát klidně. Snad tudíž naši hru ještě trochu vylepšíme. Motivaci máme ve zbytku sezóny pořád velikou. Chceme skončit co nejvýš a jde nám taky o prémie. A mladší kluci hrají rovněž o svoji fotbalovou budoucnost," dodal Došek.

Reklama