Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Stovkař Špit diriguje z brankové čáry úspěšnou jedenáctku

Brankář Michal Špit se konečně dočkal a vychytal svůj vytoužený stý zápas s čistým kontem. Nominoval se tak do ideální sestavy 26. kola fotbalové Gambrinus ligy podle Sport.cz. Shodou okolností v tom samém kole vstřelil stý gól v české lize Libor Došek, člen Klubu kanonýrů se však do jedenáctky nevešel.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Článek

Jablonec překvapil, po čase se i v lize prezentoval vydařeným výkonem a porazil Jihlavu 3:0. Kromě stovkaře Špita se blýskl také stoper Beneš, který skóroval jako Brazilec elegantními nůžkami přes hlavu. Zápas pak rozhodl střídající žolík Doležal, který gól dal a na další přihrál.

Ani jeden z vedoucích týmů nezaváhal. Plzeň se proti Teplicím znovu mohla spolehnout na šikulu Horvátha, gól a přihrávku si pak připsal Ďuriš. Spartě dost dlouho trvalo, než přemohla Liberec, v jehož dresu válel exsparťan Pavelka. Prvního gólu v rudém dresu se dočkal stoper Holek, bilanci 1+1 vykázal záložník Krejčí.

A zbytek světa? Vydařený zápas sehrál v Brně boleslavský stoper Dosoudil, dvěma brankami Olomouci pak na sebe upozornil Valenta ze Slovácka. Svěrkoš pak svým úvodním gólem v duelu s Duklou nasměroval Baník k záchraně.

Sestava 26. kola fotbalové Gambrinus ligy podle Sport.cz:
Špit (Jablonec) - Beneš (Jablonec), Dosoudil (Mladá Boleslav), Holek (Sparta) - Pavelka (Liberec), Hořava (Plzeň), Valenta (Slovácko), Krejčí (Sparta) - Ďuriš (Plzeň), Doležal (Jablonec), Svěrkoš (Ostrava).

Reklama