Hlavní obsah

Spartě jsem se nemstil, oslaví si titul doma, usmíval se teplický gólman Grigar

Karel FeltSport.czPrávo

Se Spartou získal teplický gólman Tomáš Grigar (31) v letech 2005 a 2007 dva mistrovské tituly a double. Pak se stal nepotřebným a odešel. Rádi ho vzali v Teplicích. V sobotu podal vynikající výkon, Spartu doslova vychytal a odložil její mistrovské oslavy. Že by pomsta?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Teplic Tomáš Grigar během utkání se Spartou.

Článek
Fotogalerie

„Vůbec ne! Žádná pomsta v tom nebyla. Už je to dávno, skoro sedm let. Proti Spartě máte motivaci vždycky,“ odmítal nějakou letitou zášť Tomáš Gyrar.

Teplice prohráli poslední tři zápasy. Nečekaně padly na Bohemians a hlavně doma s Brnem. Vidina pohárové Evropy se začala rozplývat. Málo kdo čekal, že obrat přijde zrovna s rozjetou Spartou. „Chtěli jsme Spartu potrápit a hlavně se sami chytit. Tři zápasy v řadě jsme prohráli. Proti Spartě jsme podali super výkon hlavně v prvním poločase. Zaskočili jsme ji třemi góly,“ pravil Grigar a s úsměvem dodal: „Kluci si to oslaví a užijí doma, na svém stadiónu. I pro ně to bude lepší.“

Sparťanům chytil nejméně pět gólů. Po dvoua Hušbauerovi a Lafatovi, další měl Přikryl. „Chytalo se mi dobře... Nejtěžší okamžik byl asi před koncem první půle za stavu 3:1, kdy střílel Hušbauer. Skočil jsem do prázdna, ale míč mě trefil. To bylo důležité, že se Sparta nedotáhla na rozdíl jednoho gólu. Asi by to pak bylo pro nás složitější. Ve druhé půli jsme chytil Hušbauerovi další šanci. Balón mi šel kolem nohy, nějak jsem ho vyrazil, ale k Lafatovi, on to nečekal a nezakončil. Měli jsme štěstí,“ popsal Grigar důležité okamžiky zápasu.

Přestál i drtivý tlak v závěru, kdy přišli Bednář a Schick. „Získali výškovou převahu, létalo to do šestnáctky ze všech stran, sklepávali míče na spoluhráče, ale kluci dobře bránili a uhráli jsme to,“ pravil s úlevou v hlase. Přerušení zápasu se mu nezamlouvala, řádění sparťanských fanoušků odsuzoval, ale přiznal: „Bylo to nepříjemné, ale spíš nám pomohla, protože krátce po znovuzahájení hry jsme dávali góly.“

Na podzim byly Teplice výborné, jako jediné porazili Plzeň. Na jaře byly bídné, ale zvedly se v pravý čas. Zdolaly Spartu, jako první v sezóně, a vrátili se do boje o pohárovou Evropu, kam vzhledem ke složení finálové pohárové dvojice půjde i čtvrtý tým tabulky. „Je to fajn. V dalším kole si to rozdáme s Libercem v přímém souboji. Nejspíš úplně o čtvrtém místě nerozhodne, ale hodně napoví. Pro nás to je určitě motivace,“ řekl důrazně Grigar.

Reklama