Hlavní obsah

Baník sčítá ztráty! Lindpere má po utkání v Olomouci zlomeniny v obličeji, v nemocnici zůstal i Pavlenka

Olomouc

Hned o tři zraněné fotbalisty přišel dnes Baník Ostrava během prvního poločasu pondělního ligového utkání v Olomouci. Nejhůř dopadl po srážce s protihráčem estonský záložník Joel Lindpere, který zůstal se zlomeninou jařmového oblouku v olomoucké nemocnici. Na pozorování v ní zůstal i brankář Jiří Pavlenka, který musel záhy střídat kvůli těžkému otřesu mozku.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zraněného ostravského brankáře Jiřího Pavlenku (na nosítkách) doprovází ze hřiště jeho spoluhráč Michal Frydrych.

Článek
Fotogalerie

Lindpere odstoupil necelých deset minut před přestávkou. Po srážce s jedním z olomouckých fotbalistů se dlouho držel za obličej a po ošetření v zámezí se nechal vystřídat. "Ihned zamířil na vyšetření do nemocnice, kde se ukázalo, že má mnohačetné zlomeniny v obličeji," řekl na tiskové konferenci ostravský trenér Tomáš Bernady.

Bývalý estonský reprezentant, který v Ostravě dlouho laboroval se zraněnými třísly, se tak po třech zápasech znovu vrací na marodku a do konce sezóny už si nezahraje.

Brankář Pavlenka musel po čtvrthodině střídat kvůli těžkému otřesu mozku. Ten utrpěl po střetu se spoluhráčem, když se svorně snažili zabránit prvnímu inkasovanému gólu z kopačky Adama Varadiho.

Utkání nedohrál ani levý krajní obránce Tomáš Vengřinek, který má podezření na poraněné vazy v koleně. "Podrobí se vyšetření až v Ostravě, v úterý budeme chytřejší," řekl Bernady.

Všichni tři fotbalisté odstoupili ze hry v rozmezí dvaceti minut. Baník pak i bez nich otočil skóre z 0:2 na 3:2. Pro nejbližší dvě utkání však ztratil i stopera Jana Baránka, který dostal osmou žlutou kartu.

Zachrání se letos fotbalisté Olomouce a Ostravy v Gambrinus lize?
Udrží se pouze Sigma, Baník sestoupí
4,4 %
Zachrání se Baník, Sigma sestoupí
42 %
Zachrání se oba týmy
50,2 %
Oba týmy sestoupí
3,4 %
Celkem hlasovalo 12509 čtenářů.

Reklama

Související témata: