Hlavní obsah

Gól do šatny nás nakopl, přiznal po velkém obratu na Hané ostravský záložník Štěpán

Olomouc

V Olomouci neměl fotbalový záložník Vojtěch Štěpán s výjimkou období za kouče Vlastimila Petržely nikdy na růžích ustláno. Šanci dostával jen sporadicky. Do základní sestavy se natrvalo neprosadil a nakonec se i musel z Hané pakovat. Přes několik klubů se dostal do Baníku a tam se mu daří, což výborným výkonem potvrdil i v pondělní dohrávce 27. kola Gambrinus ligy právě proti Sigmě.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Fotbalisté Ostravy se radují z vítězství v Olomouci.

Článek
Fotogalerie

Úvod zápasu se Sigmou, kdy jste prohrávali 0:2, vám však nevyšel?

Dostali jsme dva góly, to byla velká facka. Potom jsme museli jezdit po zadku. Naštěstí jsme dali gól do šatny a ten nám moc a moc pomohl. Bylo to 2:1 a my si řekli, že ve druhém poločase do toho půjdeme jako o život, vlítneme na ně a u slov nezůstalo.

O přestávce v kabině asi padala ostrá slova?

Všichni jsme si k tomu, co se do té doby stalo, něco řekli. Mluvili hlavně trenéři. Nepanikařili jsme však. Věřili jsme, že s výsledkem můžeme něco udělat, protože i do toho stavu 2:0 jsme měli šance, jen jsme byli nedůslední vzadu.

Prohrávat 0:2 a ztratit tři hráče pro zranění do 36. minuty, to asi byla velká rána?

Určitě. Nakopl nás však, jak už jsem řekl, ten gól na 2:1. Řekli jsme si, že to půjde a také jsme tomu i věřili. Sigma se začala trochu bát a už nebyla tak nebezpečná jako na začátku. Když jsem pak vyrovnal, byla najednou pod dekou a my měli další šance. Začaly nám však docházet síly, jak se to rychle prostřídalo. Dohrávali jsme to vůlí a na konci se k nám přiklonilo štěstí v podobě brejku, který Azevedo parádně zakončil. Za aktivitu a to, jak jsme hráli srdcem, jsme si tři body zasloužili.

Výhra nad Sigmou, to je asi velký krok k záchraně. Dává skoro jistotu?

Zachráněni nejsme, ale je to super. Kvůli takovým duelům se fotbal hraje a je jen škoda, že tady nebyli všichni naši fanoušci. Kdyby tady byl kotel, užili bychom si to asi možná víc. Vezeme tři body a to je pořádná pecka.

Zmínil jste se o fanoušcích. Ti skalní a to na obou stranách, buď nedorazili vůbec, nebo zůstali před branami stadiónu a to kvůli údajným represím proti nim. Jak to vnímáte?

My se staráme o to, abychom fotbal hráli. Musí se to ale vyřešit, aby se takové věci neděly. Fotbalu rozhodně neprospívá, když je skoro každý zápas na deset minut přerušený. Nepatří to k němu. Snad se to nějak vyřeší, třeba během letní přestávky.

Pro vás byl zápas se Sigmou, kde jste léta působil, asi hodně specifický?

Samozřejmě. Teď ale hraji za Baník, potřebovali jsme tady vyhrát a já jsem strašně rád, že jsem dal gól a podařilo se to. Sigmu však budu sledovat a držet ji palce, aby si to uhrála, abychom se zachránili my i ona.

Zachrání se fotbalisté Baníku Ostrava v Gambrinus lize?
Ano
91,7 %
Ne
8,3 %
Celkem hlasovalo 13778 čtenářů.

Reklama

Související témata: