Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Návrat teplické legie a heroický kousek statečných baníkovců

Praha

Všechno bylo naruby. Sparta poprvé v sezóně prohrála, ale titul stejně oslavila. K sestupu odsouzené Znojmo rozstřílelo o poháry usilující Liberec. Zraněními zdecimovaný Baník neuvěřitelně otočil klíčový zápas o záchranu v Olomouci. To všechno byly stěžejní události víkendu, které se odrážejí i ve složení ideální sestavy 27. kola fotbalové Gambrinus ligy podle Sport.cz.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Článek

Fanoušci už pomalu zapomínali, jak cizinecká legie na podzim táhla Teplice do nejvyšších pater tabulky. Teď se tým ze Stínadel znovu ukázal, jako první v sezóně porazil Spartu a odložil její oslavy. Skvělý byl exsparťanský brankář Grigar, v ofenzivě si po dlouhé době zase zařádili cizinci Nivaldo s Litsingim.

Letenští však museli čekat jen jeden den, díky plichtě Jablonce s Plzní už mají mistrovský titul tři kola před koncem v kapse. Mužem kola se stal jablonecký Kopic, který obhájci titulu vstřelil dva góly.

Ani o další pozoruhodnosti nebyla nouze. O největší z nich se postaral ostravský Baník. V Olomouci již do 35. minuty přišel o tři zraněné hráče včetně brankáře, tou dobou navíc prohrával 0:2. Jenže škodolibým osudem zdecimovaný tým předvedl heroický kousek a přímou bitvu o záchranu velkolepě otočil ve svůj prospěch. Obránce Kaša se blýskl jedním z gólů roku, Azevedo vyrovnávací gól nachystal a o vítězný se v závěru nastavení postaral sám.

Další senzací je výhra Znojma 4:1 nad Libercem. Dvěma závěrečnými góly ji stvrdil útočník Vašíček, obrat ve skóre zahájil Crnkič. Slavia směřuje k záchraně po vítězství nad Příbramí, v sešívaném dresu zazářil Nitrianský. Mladá Boleslav už má jistý postup do pohárové Evropy, proti Bohemce zahrál velmi dobře obránce Kúdela. Jistotu záchrany získala Jihlava, v jejímž dresu proti Brnu zaválel Masopust.

Sestava 27. kola fotbalové Gambrinus ligy podle Sport.cz:
Grigar (Teplice) - Nitrianský (Slavia), Kaša (Ostrava), Kúdela (Mladá Boleslav) - Kopic (Jablonec), Crnkič (Znojmo), Masopust (Jihlava), Nivaldo (Teplice) - Litsingi (Teplice), Vašíček (Znojmo), Azevedo (Ostrava).

Reklama