Hlavní obsah

Odepisovali nás, ale my stále žijeme, ulevilo se Neradovi

Ještě že šest minut před přestávkou přidal třetí branku. V tu chvíli se zdálo, že Neradova trefa nasměrovala Klokany k jasné výhře, neboť vedli nad Duklou už 3:0 a malé pražské derby se pro ně mělo proměnit v idylu, nakonec ale gól dvacetiletého fotbalisty Bohemians 1905 byl pro osud utkání rozhodující. Hosté z Julisky totiž po změně stran umazali z manka dvě branky a u Botiče sahali po remíze.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians Petr Nerad (vlevo) a Lukáš Pauschek oslavují třetí gól v síti Dukly.

Článek
Fotogalerie

„Silou vůle jsme ale vítězství urvali, i když ještě teď si vyklepávám trenky," přiznal po naplnění devadesáti minut Petr Nerad, že on, stejně jako celý tým Klokanů, si prožil ve druhém poločase pořádné nervy.

„Ovšem se šťastným koncem, což bylo důležité. Už nás z ligy odepisovali, ale my se nedali a stále žijeme," připomínal, že se Bohemians 1905 vzepřeli osudu. Byli skutečně pasovaní na jasného sestupujícího, ale po vítězství nad Duklou dál žijí, dýchají a v ligové přežití věří.

„Cestu za třemi body jsme si sice hodně zkomplikovali, ale podstatné je, že jsme je nakonec získali. Za výkon v prvním poločase zaslouženě. Po změně stran nás sice Dukla zatlačila, i když jsme měli dál hrát svůj fotbal a počínat si stejně aktivně jako do přestávky. Jenže ona je na míči silná a potvrdila svou kvalitu. Dala dva góly a nám nezbylo než vítězství urvat silou vůle," přiznával Nerad, jak lopotná a hektická byla cesta jeho Klokanů za nezbytným tříbodovým ziskem.

V cestě stojí Plzeň a Jablonec

Přes prožité nervy a strach, aby snad hosté v závěru přece jen nevyrovnali, nakonec Klokani na vítězství dosáhli. „Slavíme, protože malou naději na záchranu pořád máme. Ale musíme ji přetavit v realitu v posledních dvou kolech ziskem dalších šesti bodů, neboť na nesestupovou čtrnáctou příčku pořád ještě ztrácíme," uvědomoval si Nerad, že k přežití v nejvyšší soutěži jeho tým zatím jen nakročil.

„Čeká nás Jablonec a poté Plzeň. Velké a silné týmy, ale na to se koukat nesmíme. Po výhře nad Duklou jsme dostali od trenéra dva dny volna, takže si vítězství patřičně vychutnáme a pak se začneme chystat na závěr ligy. Musíme se dívat sami na sebe, protože jen na nás záleží, jak ho zvládneme," věří Nerad ve šťastný konec záchranářské mise.

Zachrání se fotbalisté Bohemians Praha 1905 v Gambrinus lize?
Ano
35,7 %
Ne
64,3 %
Celkem hlasovalo 4614 čtenářů.

Reklama