Hlavní obsah

V Olomouci nás čeká utkání jara, vědí Znojemští

Uherské Hradiště

Porážkou 0:2 na Slovácku si fotbalisté Znojma v boji o záchranu v Gambrinus lize přitížili. I tak stále věří, že se mezi elitou nakonec udrží. Před klíčovým duelem v Olomouci jsou odhodlaní: „Na Hanou pojedeme zvítězit," vzkázal trenér Kalvoda.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Znojemský útočník Václav Vašíček (vlevo) bojuje o míč s Tomášem Radou ze Slovácka.

Článek

„Pořád máme všechno ve svých rukou. Ve hře je ještě šest bodů a my se budeme snažit je získat. O záchranu se budeme rvát až do konce. Já určitě, a věřím, že to takhle vidí i hráči," konstatoval po nezdaru v Uherském Hradišti znojemský kouč Leoš Kalvoda.

Přiznal, že se v sobotním souboji naplno projevila síla Slovácka. „Ukázalo se, že právem obsazuje šestou příčku. Je díky Doškovi, Divišovi či Valentovi obrovsky kvalitní směrem dopředu. Když se tito hráči dostanou do šance, umí ji proměnit. My jsme na tom v tomto směru mnohem hůř," přemítal Kalvoda, který není nadšený z toho, že klíčový duel sehraje jeho mužstvo po dvoutýdenní pauze v Olomouci, kde bydlí. V místní Sigmě vedle toho v minulosti působil jako hráč i trenér. „Obecně ovšem platí, že mám rád zápasy, v nichž o něco jde. Na Hanou pojedeme zvítězit," vzkázal.

Duel s Olomoucí utkáním jara

Brankář Znojma Vlastimil Hrubý považuje střetnutí v Olomouci za utkání jara. „Musíme se na něj nachystat co nejlíp. I bodík by byl dobrý. Pevně věřím, že poslední dvě kola sezóny zvládneme a že pro nás všechno dobře dopadne," zůstal optimistou.

Hrubý v Hradišti dvakrát inkasoval, avšak několika dalším gólům ještě výtečnými zákroky zabránil. „Zápas nám příliš nevyšel, nepodali jsme dobrý výkon v defenzivě a nedokázali jsme se prosadit ani v soupeřově šestnáctce. Na rozdíl od domácích jsme nevstřelili gól, proto jsme padli. Slovácko na nás vlítlo, bylo vidět, že je hodně motivované. Štve mě ale, že jsme mu cestu za vítězstvím notně ulehčili," posteskl si Hrubý.

Hráči Slovácka hrají o prémie

Trenér hradišťských fotbalistů Svatopluk Habanec potvrdil, že jeho mužstvo má v závěru sezóny stále o co hrát. „Kluci mají vedením klubu vypsané prémie za šesté, páté i čtvrté místo, které už je spíš snem. Neradi bychom si tudíž pošramotili reputaci nějakým výpadkem. Znojmo podalo srdnatý výkon, ale my jsme si vytvořili o dvě či tři šance víc a zaslouženě jsme si připsali tři bodíky," liboval si Habanec.

Triumf Slovácka zpečetil svojí premiérovou brankou v Gambrinus lize záložník Michal Trávník. „Mám z ní obrovskou radost, ale na nějakou oslavu nebude čas. Bojuju o stálé místo v základní jedenáctce prvoligového celku, po písemné části mě teď čekají ještě i ústní maturitní zkoušky na obchodní akademii a ke všemu jsem dostal pozvánku do reprezentační jednadvacítky. Prožívám momentálně strašně hektické období, ale daří se mně všechno zvládat," usmíval se Trávník po vydařeném duelu se Znojmem.

Reklama

Související témata: