Hlavní obsah

Brno - Slavia 2:0Brno porazilo Slavii a definitivně se zachránilo v první lize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Šisler 1 : 0
72. Kroupa 2 : 0
Záznam online reportáže

Brno

Fotbalisté Brna porazili ve 28. kole Gambrinus ligy Slavii 2:0 a definitivně si zajistili záchranu. V tabulce třináctí Pražané naopak zůstávají v sestupovém ohrožení. Rozhodčí Pavel Královec v 76. minutě utkání přerušil kvůli vulgárnímu pokřikování fanoušků na adresu předsedy FAČR Miroslava Pelty. Zbrojovka se díky brankám Jana Šislera a Karla Kroupy posunula na desátou pozici.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Brněnský záložník Jan Šisler se raduje ze vstřelení gólu proti Slavii Praha.

Článek

Trenér Brna Kotal vsadil na rozestavení se třemi útočníky. Slavia působila hodně zaskočeným dojmem, dostala se pod tlak a jen s obtížemi zakládala akce. Ofenzivní pojetí také vyneslo Zbrojovce už v 11. minutě vedoucí branku. Střelu Skaláka brankář Černý neudržel a dobíhající Šisler snadno dorazil míč do sítě a ukončil 360 minut dlouhé čekání Brna na gól ve vzájemných duelech.

Po inkasované brance se Pražané pokusili otevřít hru, jejich snaha ale k úspěšnému zakončení nevedla. Středovou řadu Brna dirigoval Zavadil, po kombinační souhře se dostávali domácí často do dalších střeleckých příležitostí, ale v zakončení postrádali přesnost. Po levé straně nebezpečně útočil Keresteš a brankář Černý v závěru poločasu dvakrát v těsném sledu kryl dvě střely Hyčky.

Po změně stran šel výkon Slavie nahoru. Zpřesnila hru, zvýšila agresivitu a získala převahu. Na čtvrt hodiny Brňané vypadli ze své role a jejich pohodový fotbal se změnil v křečovitou defenzivní hru. Hosté ale koncovku nezlepšili a Zbrojovka postupně ovládla střed pole a převzala iniciativu. V 72. minutě po úniku Hyčky po levé straně střídající Kroupa usměrnil míč podruhé do branky.

Zápas byl na třináct minut přerušen

Vzápětí rozhodčí Královec přerušil hru kvůli vulgárnímu skandování fanoušků na třináct minut. V průběhu zápasu z hlediště zaznívaly několikrát vulgární skandování obou táborů na adresu předsedy FAČR Miroslava Pelty.

Do Brna přijela zhruba stovka fanoušků Slavie a podobný počet čítal i domácí kotel. Oba tábory se při pokřicích střídaly, jeden zvolal "Pelta" a druhý odpovídal "ven." Postupně fandění přešlo ve vulgarity. V průběhu přerušení přišel domácím příznivcům domluvit domácí kapitán Pavel Zavadil. Po návratu na hřiště už Brno vítězství uhájilo a Slavii porazilo poprvé po šesti zápasech.

Zachrání se Slavia v nejvyšší soutěži?
Ano
64,6 %
Ne
35,4 %
Celkem hlasovalo 5181 čtenářů.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice