Hlavní obsah

Pavelka: Kdybychom podlehli tomu, co se v Liberci děje, byla by to cesta do pekel

Liberec

Nádherným gólem položil záložník David Pavelka základ k výhře 2:1 nad Teplicemi v přímé bitvě o poháry. Díky ní fotbalisté Liberce vystřídali soupeře v ligové tabulce na čtvrté příčce, která znamená účast v předkole Evropské ligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

David Pavelka (uprostřed) z Liberce se snaží proklouznout mezi Admirem Ljevakovičem (vpravo) a Egonem Vůchem z Teplic.

Článek

Udělali jste klíčový krok ke čtvrtému místu? Na Teplice máte dvě kola před koncem náskok dvou bodů.

Velký určitě. Po porážce se Znojmem před týdnem nás spousta lidí odepsala, výsledek a dobrý výkon proti Teplicím jsou pro nás zadostiučiněním.

Vzhledem k nejasné budoucnosti ohledně vstupu nového silného partnera i otázky trenéra a stavu kádru pro příští sezónu je pohárové umístění pro klub zásadní?

V současné situaci je to strašně důležité. Není to jen o vedení klubu, i my to musíme podpořit výsledky, aby management měl do práce motivaci.

Je složité soustředit se pouze na fotbal?

V kabině to rozebíráme, snažíme si z toho dělat srandu. Kdybychom tomu podlehli, byla by to cesta do pekel. Teď se asi láme chleba, je na vedení, aby to zkonsolidovalo a my byli připraveni na příští sezónu.

Pohárům jste se značně přiblížili. Čekali jste, že se po dvou porážkách 1:4 tak vzchopíte a Teplice herně přejedete?

Byli jsme překvapeni, jak jsme v první půli dominovali. Vlítli jsme na ně, dali gól, i když jsme pak laciný dostali, dokázali jsme po přestávce rozhodnout.

Neobával jste se, že inkasovaná branka po nevídané hrubce gólmana Hrošša, jemuž vypadl z ruky míč, vás srazí?

Je to rarita, stává se to jednou za čas. Hrošák nám ale zase moc pomohl při dlouhých balónech, vybíhal fantasticky. Po vyrovnání mi nebylo nejlíp, byl jsem naštvaný, slušně řečeno, ale je potěšující, že nás to nesložilo. Hrošákovi jsme řekli, ať dá hlavu nahoru, dochytal to fantasticky.

Měli jste po propadáku se Znojmem pohovory s trenérem Vavruškou?

U trenéra je dobré, že nám dá druhý den volno, vyspí se z toho, pak si to rozebere v klidu... (směje se) Vzal si nás každého stranou, probrali jsme to mezi čtyřmi očima. Pomohlo to, věřím, že už čtvrté místo nepustíme.

Uhájí Liberec čtvrtou příčku zaručující postup do evropských pohárů?
Ano
77,7 %
Ne
22,3 %
Celkem hlasovalo 2784 čtenářů.

Reklama

Související témata: