Hlavní obsah

Gólman Slavie Černý: Plichta nestačí. Slovácko musíme porazit

Praha

Očekávaná bitva o záchranu v lize se záhy proměnila v jasnou záležitost brněnských fotbalistů. Brankář Slavie Radek Černý po prohře 0:2 se Zbrojovkou nechápal, proč byl jeho tým tak odevzdaným sokem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný brankář Slavie Praha Radek Černý.

Článek

Znáte důvod?

Bohužel ne. Doufám, že nás neukolébala vysoká výhra Sparty nad ještě víc ohroženou Olomoucí. Od začátku to vypadalo, jako by na nás ležela nějaká deka. Vůbec jsme nedokázali navázat na velmi solidní zápasy na Bohemce nebo s Příbramí. Brňané víc běhali a byli agresivnější, zaostali jsme za nimi i v bojovnosti. Mohli jsme být už zachráněni, místo toho nás čekají hodně neklidné dva týdny.

Máte obavy, že byste ještě mohli spadnout?

Samozřejmě. Závěr sezóny může být pro nás ještě pořádně hektický.

Ale Znojmo a Olomouc, které patří s Bohemians k hlavním adeptům sestupu, se utkají v předposledním kole spolu. Naplno tedy může bodovat pouze jeden z nich...

To je částečná útěcha, vždyť padají dva. Podle mého odhadu musíme nutně zdolat Slovácko. Plichta k jistotě nestačí.

Nestraší vás, že fotbalisté z Uherského Hradiště jsou teď v rozletu?

Sleduju, jak postupují tabulkou stále výš. My ale hrajeme doma a musíme s pomocí našich fandů střetnutí za každou cenu zvládnout. Teď má liga dva týdny přestávku, máme tudíž dost času se na důležitý duel pečlivě připravit.

Také zápas v Brně byl čtvrt hodiny před koncem přerušen kvůli nelichotivému skandování na adresu svazového šéfa Pelty. Jak se vám tento postup sudích zamlouvá?

Jsem na rozpacích. Přerušení není příjemné pro hráče ani pro diváky. Zvlášť v citelném chladnu, jaké panovalo v neděli večer. Na druhou stranu respektuju, že rozhodčí takový pokyn dostali. Organizované vulgarity na stadióny skutečně nepatří.

Zachrání se Slavia v Gambrinus lize?
Ano
75,9 %
Ne
24,1 %
Celkem hlasovalo 1104 čtenářů.

Reklama

Související témata: