Hlavní obsah

Sparta triumfuje na všech frontách, Matějovský nejkreativnějším hráčem kola

Fotbalisté Sparty mají formu jako hrom a svou jarní jízdu ligou si vyloženě užívají. Naposledy smetli poslední Olomouc, které doma dali pět gólů, výsledek navíc mohl být ještě výraznější. Hru Sparty režíroval Marek Matějovský, jenž vyslal nejvíc nahrávek do gólových šancí a v Chance indexu dosáhl na 31 bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Masér Tomáš Stránský (vlevo) a fotbalisté Sparty Praha během děkování fanouškům po utkání 28. kola Gambrinus ligy s Olomoucí.

Článek
Fotogalerie

Ještě v zimě se spekulovalo, že Matějovský Spartu opustí, nakonec ale zůstal a prodloužil s klubem smlouvu do léta 2015. A vydělaly na tom obě strany. Kreativní záložník dokazuje, že na své pozici patří k nejlepším hráčům soutěže a je základním stavebním kamenem týmu.

O svých schopnostech přesvědčil třiatřicetiletý záložník i v neděli proti Olomouci. S železnou pravidelností hledal svoje spoluhráče a v rubrice Chance index zaznamenal za nahrávky, které mohly vést ke gólu, 31 bodů. Navíc si připsal asistenci u druhé trefy Josefa Hušbauera.

To, jak měla Sparta duel pod kontrolou, demonstruje i obsazení druhé a třetí příčky. I na nich totiž skončili sparťané - Ladislav Krejčí právě s Hušbauerem.

A aby toho nebylo málo, také rekord od vzniku této zajímavé rubriky drží fotbalista z Letné, konkrétně Bořek Dočkal (41 b.).

Hušbauer čaroval i proti Sigmě

Vybrat nejlepší individuální výkon 28. kola bylo tentokrát snazší, než se mohlo zdát. Všechny totiž předčil fenomén posledních dní Josef Hušbauer, jenž je jednou z hlavních hvězd mistrovské Sparty a na svém kontě má už sedmnáct přesných zásahů. Tolik branek v jedné sezóně nenasbíral žádný jiný záložník v historii Gambrinus ligy. K výhře 5:0 přispěl dvěma krásnými góly.

Sparta je pak podle oficiálního webu soutěže týmem kola. Nadvládu domácích nad Hanáky potvrdila také čísla. Celkem vyprodukovali málo vídaných 29 střel, z nichž hned 10 mířilo mezi tyče. V držení míče zaznamenali úctyhodných 71 procent a oslnili i v přesnosti přihrávek, která činila 90 procent. Titul je tedy rozhodně ve správných rukou.

Reklama

Související témata: