Hlavní obsah

Plzeň hlásí první posilu. Na Slovensku koupila talentovaného Chriena

Sezóna ještě neskončila, neboť na programu jsou dvě ligová kola a finále domácího poháru k tomu, plzeňská Viktoria se však už na přestupovém trhu činí. Na Slovensku koupila talentovaného osmnáctiletého Martina Chriena, který patřil k největším překvapením letošního ročníku slovenské Corgoň ligy.

Foto: www.fcviktoria.cz

Slovenský mládežnický reprezentant Martin Chrien se stal novou posilou Plzně.

Článek

Osmnáctiletý rodák z Banské Bystrice Chrien podepsal v západočeském celku smlouvu na čtyři roky. „Jsem velmi rád, že se můj první přestup uskutečnil právě do Plzně, protože tréninkové prostředí je zde fantastické a stadión je velmi působivý," podělil se o první dojmy slovenský mládežnický reprezentant do jedenadvaceti let, kde se také setkal s Patrikem Hrošovským.

„Zatím jsme se spolu moc nebavili, ale věřím, že na to bude dost času v následujících dnech. Doufám, že mě tu Patrik provede a naučí mě co a jak," usmívá se Chrien. „Plzeň je klub evropské úrovně a na Slovensku je velmi populární i proto, že v jejím dresu startuje několik slovenských hráčů. Přestup do Plzně je pro mě důležitým krokem v kariéře," uzavírá autor pěti prvoligových gólů.

„Martin je pro nás velkým příslibem do budoucna. Patří mezi hráče, které jsme dlouhodobě sledovali, a nyní přišel čas, kdy se může výkonnostně posunout. Zaujal nás nejen výkony na hřišti, ale také příkladným chováním mimo fotbalový stadión. V letním přípravném období dostane šanci v prvním týmu Viktorie a pevně věřím, že uplatní zkušenosti načerpané ve slovenské nejvyšší soutěži i reprezentaci," říká k přestupu Martina Chriena do Viktorie generální manažer klubu Adolf Šádek.

Reklama

Související témata: