Hlavní obsah

Má čerstvý titul i nominaci, v duelu generací však Vácha s Vízkem jenom plichtil

Praha

Vychází mu, na co sáhne. Stejně jako celé Spartě. Prahnul po titulu, a získal ho. V zimě vyhlásil také útok na nominaci do národního týmu - a v úterý se jí přesně v den svých 25. narozenin Lukáš Vácha dočkal. Jedné výhry se však letenský záložník nedočkal. V exhibičním dovednostním duelu fotbalových generací s Ladislavem Vízkem (59) jenom remizoval...

Foto: Sport.cz

Vízek - Vácha: Nerozhodně!

Článek
Fotogalerie

V bitvě dvou generací byste těžko hledali pikantnější souboj. Na jedné straně hvězda Gambrinus ligy a novopečený reprezentant Lukáš Vácha, na té druhé legenda pražské Dukly a názorově velmi otevřená osobnost Ladislav Vízek. Tito dva se proti sobě postavili v dovednostních soutěžích, aby porovnali své schopnosti. Jasné vítězství sparťanského tahouna? Výsledek takový rozhodně nebyl.

„Je zajímavé postavit se v přímém souboji proti panu Vízkovi. Byl to velký hráč. Uvidíme, jestli něco ze svých schopností nezapomněl. Je to pro mě pikantní duel," svěřil se Vácha před první disciplínou.

Tou byl slalom s míčem na čas. „Chcete jít první? Já Vás rád pustím," špičkoval sparťan Vízka. „Jen běž chlapče. Ať pak neříkáš, že jsem měl výhodu," usmíval se známý glosátor.

Výsledek? Vácha 14,6 sekund, Vízek 15,96 sekund. „Tuhle disciplínu jste měli dát až na konec. To jste mi udělali schválně," ztěžka dýchal bývalý hráč Dukly. V prvním měření sil, na které se tak těšil, neobstál.

Legenda Dukly se nevzdala

Vše si ale mohl vynahradit v břevínkách. Deset míčů, třicet sekund. Úkolem bylo zasáhnout horní brankovou konstrukci. Sparťanský záložník si připsal jeden úspěšný pokus, Vízek pod tíhou okamžiku jen těšně minul z několika pokusů, ale jeden přesný zásah si přece jen připsal.

O tom, zda získá alespoň remízu pro tým starší generace, rozhodly kopy na koše. A v těch Vácha utrpěl porážku. Netrefil ani jeden. Zatímco legenda Dukly hned tři. Celkové skóre tak znělo 1:1.

„Byla to spíše taková sranda. Užil jsem si to. Důležité je, že jsem neprohrál," konstatoval čerstvý mistr Gambrinus ligy.

Pořádající Ligovou fotbalovou asociaci (LFA) zajímalo, zda jsou současní fotbalisté lepší než generace před nimi. Jaké by to bylo, kdyby se proti sobě postavili ve vzájemném souboji? Často kladená otázka většiny fanoušků teď bude zodpovězena. LFA proti sobě postavila tým současných ligových hvězd a těch z doby minulé. Dovednostní soutěže mezi šesticí hráčů přinesly zajímavé srovnání. Po utkání Vízek - Vácha skončil nerozhodně také duel Němec - Harba, jako poslední se fanoušci dozvědí ještě výsledek souboje Verbíř - Nerad.

Reklama

Související témata: