Hlavní obsah

Bohemians 1905 v boji o záchranu nepomůže zraněný záložník Bartek

Praha

Fotbalisté Bohemians Praha 1905 se v posledních dvou kolech první ligy budou muset obejít bez levého záložníka Davida Bartka. Ten si ze sobotního záskoku v ČFL v dresu Meteoru odnesl naštípnutou zánártní kůstku a sezóna pro něj skončila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Bartek z Bohemians 1905

Článek

Šestadvacetiletý Bartek v této sezóně zasáhl do všech zápasů. O víkendu chtěl využít toho, že se kvůli finále Poháru České pošty nehrála první liga, a odskočil si na farmu Bohemians v Meteoru Praha, hrajícím třetí nejvyšší soutěž. Při porážce 2:3 s Domažlicemi však kvůli zranění nedohrál.

"Běžel jsem s balónem a zezadu mě sestřelil jeden z protihráčů. Poté jsem asi i špatně došlápnul," popisoval Bartek pro klubový web. "Nyní jsem již po rentgenu a cétéčku. Mám naštípnutou zánártní kůstku, vazy mám také lehce poničené," dodal agilní záložník, který má nohu na čtyři týdny v dlaze.

Přijde tak o poslední dva zápasy s Jabloncem a Plzní, ve kterých půjde Bohemians o záchranu v první lize. Momentálně mají Pražané na 15. místě tabulky ztrátu jednoho bodu na Znojmo.

Reklama